De “onzichtbare” voeg voor glasmozaïek

Met PCI Durapox® Premium Harmony brengt PCI Augsburg GmbH een nieuwe kleurneutrale voegmortel op de markt. De epoxyhars-voegmortel is met name geschikt voor het voegen van glasmozaïek. De bijna onzichtbare voeg zorgt voor een bijzonder homogene en kleurintensieve uitstraling van glasmozaïek-oppervlakken. De verwerking van PCI Durapox® Premium Harmony is vergelijkbaar met die van cementgebonden voegmortels, bij de reiniging blijft geen waas achter.

PCI vervolledigt zijn programma van voegproducten met PCI Durapox® Premium Harmony, een kleurneutrale epoxyhars-voegmortel die speciaal is ontwikkeld voor het leggen en voegen van glasmozaïek. PCI Durapox® Premium Harmony is optisch vergelijkbaar met glas en maakt de voeg derhalve nagenoeg onzichtbaar. Hierdoor komt het effect van het glasmozaïek aanzienlijk sterker tot uitdrukking: in de voeg wordt de kleurnuance weerspiegeld, het oppervlak heeft als geheel een homogene uitstraling. Dit effect is bijzonder intensief bij glasmozaïek met meerdere kleuren of patronen, afbeeldingen of inlegwerk.

PCI_E81_Durapox+Premium_Harmony_2kg“PCI Durapox® Premium Harmony is de perfecte aanvulling op ons programma van voegproducten, vooral voor veeleisende opdrachtgevers. Wanneer badkamers, zwembaden of keukens exclusief met glasmozaïek moeten worden aangelegd, is er vaak behoefte aan een voegmortel die de schoonheid van de oppervlakbedekking sterker benadrukt. Dit wordt nu mogelijk gemaakt door de “onzichtbare” voeg,” legt Thorsten Leppler, PCI-productmanager Tegel- en natuursteentechniek, uit. “We hebben bij de productontwikkeling natuurlijk ook rekening gehouden met de eenvoudige verwerking en duurzaamheid van de voeg. PCI Durapox® Premium Harmony beschikt over dezelfde gunstige eigenschappen als de andere bekende mortels uit de PCI Durapox®-productfamilie.“

Dankzij het soepele voeggedrag kan PCI Durapox® Premium Harmony net zo comfortabel en eenvoudig worden aangebracht als cementgebonden mortel – zonder dat speciaal gereedschap nodig is. De epoxyhars-voegmortel is uitermate goed bestand tegen zure huishoudelijke schoonmaakmiddelen en reinigingsmiddelen, alsmede tegen vlekken, vuil en chemicaliën. De nieuwe voegmortel is verkrijgbaar in 2 kg-verpakking, en is voor een gezonde woonomgeving uiterst emissie-arm conform GEV-EMICODE EC1 PLUS.

“Als marktleider op het gebied van voegproducten bieden wij een omvangrijk en technisch toonaangevend voegenprogramma,” aldus Leppler. “Dat varieert van de flexibele cementgebonden voegmortel PCI Nanofug® Premium met een ruime keuze aan kleuren, en PCI Durapox® Premium, met een zeer soepel voeggedrag, tot PCI Durapox® Premium Multicolor, met enkele honderden kleurnuances en de digitale, individuele kleurselectie met PCI Colorcatch Nano. Met PCI Silcofug® Multicolor bieden wij voor elke voeg het juiste siliconen-afdichtmiddel in dezelfde kleurnuance. Hier vindt echt elke opdrachtgever de gewenste oplossing, geheel volgens zijn persoonlijke smaak.”