Nieuwe voorzitter WTCB Technisch Comité bekend

Het mandaat van past-voorzitter wijlen Michel De Bes is verstreken. Tijd alweer voor de verkiezing van een nieuwe voorzitter van het WTCB Technisch Comité HMV (Harde Muur- en Vloerbekleding). Het volgende mandaat vanaf 2020 werd door FECAMO (nationale Federatie van de Tegelzetters en Mozaïekbewerkers) voorgedragen en staat niet helemaal onverwacht -en ondertussen voor de derde keer (een unicum in de geschiedenis)- op naam van tegeloctopus Peter Goegebeur!

In het verleden maakte Goegebeur naam en faam als super actieve voorzitter van FECAMO (anno 2014) en ging er tegelijkertijd tegenaan met het project “Innoveren met Tegels” hand in hand met Ir. Tinne Vangheel van het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf).

Dit twee jaar durende IWT-project deed de grondvesten van de Belgische tegelwereld daveren en laat nu nog steeds zijn positieve sporen na.

Daarnaast liet hij onder meer zijn handtekening achter bij het meewerken aan het TETRA I en TETRA II-project over het gedrag van dekvloeren na uitharding en schreef mee aan verschillende TV’s (Technische Voorlichtingen) en Europese XXL-richtlijnen. Bovendien heeft Goegebeur een enorm nationaal en vooral internationaal netwerk opgebouwd en prominenten uit de tegelwereld achter zich staan die kunnen bijdragen tot innovatie binnen de tegelwereld, wat ook zijn Europese ITA-projecten ten goede komt.

Wij zijn heel benieuwd wat deze 64-jarige tegelkanjer dit keer in petto heeft voor onze tegelzetters en wensen hem alvast heel veel succes toe!