Thibaut stelt nieuw gamma machines voor in Verona

Wie Marmo+Mac in Verona wil bezoeken, is hartelijk welkom op de stand van de Normandische machinefabrikant THIBAUT (hal 4 stand F2-F3-G1-G2-G3). Het bedrijf stelt er 5 machines ten toon en tal van specifieke en veelzijdige digitale apparatuur voor het bewerken van alle soorten natuurlijke of geagglomereerde materialen (keramiek, graniet, marmer, kalksteen, beton, glas, synthetische steen, leisteen,…). Diverse afgewerkte producten voor zowel de keuken-, badkamer en de begrafenis sector worden er tentoongesteld, uiteraard alle vervaardigd door de kwalitatieve THIBAUT machines.

Nieuw gamma 2019: twee nieuwe machines te ontdekken in Verona

Het ontwerp van het nieuwe gamma werd volledig herdacht. De deuren van de nieuwe machines bieden de operator vanaf heden nog meer veiligheid dankzij hun afmetingen en samenstelling, dit alles in overeenstemming met de huidige CE-normen. Een groot scherm dat rechtstreeks in de deur werd geïntegreerd, vergemakkelijkt de toegang tot het bedieningspaneel en biedt de operator een goed overzicht op de werkzone.

De THIBAUT machines worden geleverd met een gloednieuwe Pilot-interface die ergonomisch en eenvoudig is in gebruik, dit voor meer efficiëntie en snelheid.

  • T952: deze 6-assige multifunctionele krachtige machine uit het nieuwe ‘All-In-One’-gamma, werd reeds gepresenteerd in 2018. Dit alles-in-één bewerkingscentrum is in staat om te zagen als een zaagcentrum, om te bewerken als een bewerkingscentrum en om te polijsten als een polijstcentrum. De T952 maakt het mogelijk om de operaties van verschillende machines op één enkele machine uit te voeren: rechte snit, schuin snijden, plat polijsten, 3D-vormgeving, boren, kanten polijsten,… De nieuwe 6-assige kop, ontwikkeld door THIBAUT , biedt daarenboven nog meer stevigheid en nauwkeurigheid.
  • T812V5: dit nieuwe en veelzijdige 3- en 4-assige bewerkingscentrum is met haar automatische gereedschapswisseling een concentraat van technologieën waarbij u in de XL-versie tot maximaal 49 tools kan installeren. De machine is nóg krachtiger en verhoogt de De pneumatische druk van THIBAUT in combinatie met de nieuwe satellietkop ‘AR-3 Satellite Head’ zorgt voor een ongeëvenaarde polijstkwaliteit.
  • TC625: het nieuwe 5-assige digitaal aangestuurde zaag- en freescentrum is ideaal voor het bewerken van keramiek en maakt het mogelijk om rechte of schuine sneden automatisch aan elkaar te verbinden in elke richting. Het kan materialen tot 200 mm en werkstukken van elke vorm snijden. De kop roteert over 360 ° (van Ø 300 tot Ø 650 mm) en maakt de draaitafel hierdoor overbodig. Dit maakt dat de TC625 een zeer compacte machine is.

Het koppel en de variabele snelheid (tot 6.000 rpm standaard) van de spil van 13,2 kW (S6) in combinatie met het machine ontwerp zorgen ervoor dat u maximale snijsnelheid bereikt.

  • Met de ACS (Angle Cutting System) kunnen alle hoeksneden via een continu proces worden uitgevoerd zonder enige onderbreking en zonder manuele tussenkomst, zowel met de slijpschijf als met het verticale zaagmes.
  • AVS: (Automatic Vacuum System) is een automatisch afzuigsysteem dat werkstukken automatisch verplaatst zonder onderbreking.
  • TC1350V2: het enige zaag- en bewerkingscentrum met een mobiele balk biedt een gigantische capaciteit en toch een kleinere footprint. Deze machine maakt het mogelijk om zeer nauwkeurige sneden in materialen tot 520 mm dik te maken. Het koppel en de grote kracht (dankzij een 44,4 KW PIN-motor en een rotatiesnelheid van 0 tot 6.000 rpm) en de automatische wisseling van gereedschappen, maken dat u nog betere prestaties kan neerzetten: boren, profileren, frezen, 3D-vormgeving,…

De realisatie ‘Stone Polysphere’ wordt dit jaar opnieuw tentoongesteld tijdens Marmo+Mac. Het is een uniek kunstwerk ontworpen door de Italiaanse architecten Giuseppe Fallacara en Maurizio Barberio en gerealiseerd met de machines van Thibaut.

  • TWJ 4020 3 en 5 assig: de THIBAUT Waterjet snijmachine is ideaal voor het zagen en versnijden van de eenvoudigste tot de meest complexe vormen en dit in alle soorten materialen: graniet, marmer, keramiek,…

De zeer dunne (1mm) en extreem krachtige hogedrukstraal (tot 4000 bar) is in staat om de moeilijkste en hardste materialen te snijden. Dankzij de grote werktafel is het mogelijk om met grote stukken of met meerdere stukken te werken. De machine is zeer ergonomisch, waardoor de operator langs alle zijden gemakkelijk toegang heeft tot de werktafel.

Er zijn twee uitvoeringen leverbaar: TWJ 4020 (tafel van 4 x 2m) en TWJ 3317 (tafel van 3,3 x 1,7 m).

TSB zal ook dit jaar aanwezig zijn met een stand waarop zij hun ruime scala aan gereedschap en accessoires voor het bewerken van materiaal zullen presenteren.

www.thibaut.fr