Nieuw recordjaar voor Groep Steylaerts: +24% omzetgroei

In 2015 draaide Steylaerts, gespecialiseerd in tegels en totale badkamerrenovaties, een omzet van ruim 25 miljoen euro, wat een groei 24% is in vergelijking met het jaar voordien. Voor 2016 verwacht de groep, met hoofdzetel in Berlaar, een zakencijfer van ruim 30 miljoen euro.

Ruim 1 miljoen euro winst

Er werd een winst geboekt van ruim 1 miljoen euro, ondanks de enorme investeringen van het afgelopen jaar. Zo werd de toonzaal van Azuleo, de vestiging in Wijnegem, verdubbeld in oppervlakte en nam Groep Steylaerts tegelbedrijf Troubleyn in Temse over. In totaal werd vorig jaar zo bijna 3 miljoen euro geïnvesteerd. En de investeringskraan wordt in het lopende boekjaar allerminst dichtgedraaid. Bij Troubleyn wordt de toonzaal momenteel immers volledig verbouwd.  Vanaf de opening op 1 augustus zal Steylaerts in het Waasland en de rest van Oost-Vlaanderen hetzelfde winkelconcept aanbieden als in Berlaar.  De focus zal dus naast tegels, ook en vooral op de totale badkamerrenovaties komen te liggen, wat een sterke groeipool is binnen de groep Steylaerts.

Diversificatie

De jongste jaren is Steylaerts ook aan een steile opmars bezig als partner in grote en kleinere bouwprojecten. Dit past volledig in de strategie om via diversificatie de verdere groei te garanderen. Want ook dit jaar wil Steylaerts vooruit.  Voor 2016 verwacht de groep een zakencijfer van ruim 30 miljoen euro.  Daarmee zou de omzet voor het 30ste opeenvolgende jaar stijgen, zonder meer een unicum in de bouwsector.

Loyale en enthousiaste medewerkers

Eén van de belangrijkste pijlers van het succes zit volgens CEO Patrick Steylaerts in het unieke personeelsbeleid: “Wij werken met onze mensen vanuit een aantal kernwaarden waarvan autonomie en permanente opleiding de belangrijkste zijn.  Ook schoolverlaters krijgen bij ons kansen, maar ook verantwoordelijkheid en doorgroeimogelijkheden. Dat zorgt voor enthousiasme en loyaliteit. Van onze medewerkers heeft één op vijf trouwens nooit elders gewerkt.”

Gebrek aan ervaring is bij ons geen thema, want wij investeren veel in opleiding. De lat ligt bijzonder hoog, maar de motiverende en collegiale werkomgeving zorgt ervoor dat mensen boven zichzelf uitstijgen en de investeringen in opleidingskosten snel renderen.CEO Patrick Steylaerts

Steylaerts2

CEO Patrick Steylaerts (links) en Davy Van Goethem, toonzaalverantwoordelijke in Temse