Neolith: de sprankeling van Six-S: de complete collectie

2020 was tot dusver een jaar dat ons op de proef stelde, en een jaar dat velen deed nadenken over wat voor hen écht van tel is. Neolith®, het baanbrekende merk in gesinterde steen, heeft een antwoord klaar op de aanhoudende coronaviruspandemie. Namelijk de lancering van zijn nieuwste, ethisch bewogen “Six-S”-collectie.

Solidary

De inspiratie achter deze visueel pakkende reeks koolstofarme oppervlakken? Toewijding aan een duurzame, groene economie én de behoefte om te reageren op de wereldwijde noodsituatie inzake klimaat. De ontwerpen, van hun kant, vormen een eerbetoon aan de wereld van de natuur. De zes nieuwe ontwerpen plaatsen de spots op Neoliths hypermoderne decoratietechnologie en afwerkingstechnieken. Die maken het een veelzijdig materiaal, dat aan architect-voorschrijvers oneindig veel creatieve mogelijkheden biedt.

De oppervlakken zijn ontwikkeld vanuit de drive om verder te kijken dan oppervlakkige schoonheid en dieper in te gaan op zes essentiële kenmerken die blijk geven van de toewijding van het merk aan welzijn, gemeenschap en duurzaamheid. De zes s’en van Six-s zijn: Solidary (solidair), Sanitary (hygiënisch), Strong, (sterk), Stylish (stijlvol) Sensory (zintuiglijk) en Sustainable (duurzaam).

De Six-S-campagne zal gedurende 2020 en 2021 worden ondersteund door tal van initiatieven, waarmee Neolith zal tonen dat het zijn kernwaarden kan concretiseren in positieve activiteiten die de globale samenleving ten goede komen.

De nieuwste van deze activiteiten is “Solidary”, met als doel diegenen te helpen die zwaar getroffen werden door COVID-19. Voor elke vierkante meter verkocht oppervlak zal Neolith®, tot eind 2020, één kilogram proviand schenken aan voedselbanken in het land van verkoop. Deze donatie wordt mede mogelijk gemaakt door de distributiepartners van het merk in elk gebied: zij zullen persoonlijk toezicht houden op de donaties.

Nieuwe modellen

Elk nieuw model heeft een heel eigen esthetiek. Sommige zijn een verdere ontwikkeling van eerdere populaire Neolith®-plaatstijlen.

  • De eerste, Himalaya Crystal, is een verbluffend eerbetoon aan de zoutkristallen landschappen van de Himalaya. Gedurfde aders contrasteren subliem met subtiele spontaniteit, terwijl een lichte doorschijnendheid de authenticiteit van de kleur extra cachet schenkt. Het kristallijne voorkomen verlicht op elegante wijze de ruimte waarin de plaat is aangebracht. Dit model is verkrijgbaar in twee verschillende, maar even verbluffende afwerkingen én een hele reeks diktes. Zo kan de architect het effect van deze afwerking volledig afstemmen op de precieze behoeften van het project. Décor Polished brengt intensiteit van kleur, terwijl Ultrasoft een zeemachtige textuur geeft die het oppervlak intrigerend en tactiel maakt.
  • De volgende is Layla, geïnspireerd door de magie en mystiek van Duizend-en-één Nachten. Verhalen over duistere woestijngrotten uitpuilend met kostbare edelstenen en glinsterend goud, waren de inspiratie achter dit patroon, dat verder bouwt op eerdere Neolith-modellen. Resultaat is een exquise slab met een intense, fascinerende esthetiek. Ook Layla wordt aangeboden in twee duidelijk onderscheiden afwerkingen: Décor Polished, dat de diepte en elegantie van het ontwerp versterkt, en Slate, dat het reliëf nabootst van het materiaal waarnaar het is vernoemd (leisteen).
  • Abu Dhabi White is geïnspireerd door de verbluffende Sjeik Zayed-moskee in de hoofdstad van de VAE. Dit model heeft een delicaat voorkomen en straalt een gevoel van eenvoud uit. De ultieme elegantie druipt ervan af. De hyperrealistische textuur vangt perfect het gevoel van natuurlijke, ongepolijste steen en brengt een verfrissende, minimalistische look. Kies tussen de Décor Polished-afwerking, die het gevoel van luxe nog verder opdrijft, of de Silk-afwerking, die de plaat een betoverende, hyperrealistische 3D-structuur schenkt.
  • Het vierde ontwerp is Amazonico. Dit donkere en mysterieuze ontwerp evoceert een klim van de dichte regenwoudbodem tot in het bladerdak, waar groene kleuren geleidelijk plaats maken voor lichtere tinten. Een speciale, ultra-tactiele afwerking verhevigt de sensuele, natuurlijke kwaliteiten nog extra. Net als de omgeving die de inspiratie was achter dit model, is Amazonico uniek en fascinerend. Het oppervlak nodigt uit tot een visuele verkenning van de verbluffende spontaniteit van zijn textuur. In eender welke ruimte zou Amazonico een monumentaal brandpunt zijn dat alle aandacht naar zich toe zuigt.
  • Winter Dala is de eerste van twee houtimitaties en is een eerbetoon aan de langzaam groeiende dennen rondom het Zweedse Siljanmeer. Dit model bootst prachtig diep, verweerd hout na en roept beelden op van de winderige kustlijnen van Scandinavië.
  • Het laatste model is Summer Dala, een ode aan de natuur die de mooie, verfijnde textuur van vers gekapt hout imiteert. Het is daarnaast een appel op onze verantwoordelijkheid om het regenwoud te beschermen. De elegante, subtiele nerf brengt een gevoel van beweging en diepte, en de heldere, neutrale esthetiek maakt dat dit oppervlak een aanvulling zou zijn in elk interieur, of dat nu donker is of licht, met patronen of effen.

Alle Neolith®-oppervlakken zijn 100% natuurlijk en worden gefabriceerd in een koolstof-neutrale omgeving. Ze zijn ideaal voor elke professionele of residentiële bekledingstoepassing. Én ook een van de veiligste en meest hygiënische materialen op de markt zonder daarbij in te leveren op prestaties of visuele aantrekkingskracht.

Neolith® Six-S richt de spotlights op verantwoorde elegantie op zijn best.