Neolith by TheSize: culinaire droomwereld in Enigma Barcelona

Het verhaal van Enigma begint met de visie van Albert Adrià, de fameuze Catalaanse Chef. Hij wilde een ‘glaciaal en enigmatisch’ restaurant, dat zowel zijn kookkunst als zijn carrière zou weerspiegelen. Zijn visie kreeg vorm toen CRC Arcquitectes een ontwerp in waterverf maakte.

Besloten werd om het aquarel-ontwerp tot leven te brengen met de hulp van Neolith by TheSize, fabrikant en designer van Gesinterd Steen. Dankzij een uiterst creatieve samenwerking en Neolith’s expertise en technische knowhow, kon het interieur van Enigma gecreëerd worden. Een onwerelds interieur.

Elke plaat krijgt een unieke code

Architecten RCR Arquitectes en P. Llimona vormden een semi-industriële ruimte om tot een droomland, waar gasten worden meegenomen in een wereld zonder referenties en zonder grenzen. De kille, strenge vormen werden omgevormd tot een organische ruimte met wolken, en laat de gasten nieuwe ruimtes, nieuwe gerechten en nieuwe texturen ontdekken bij elke stap die ze in Enigma zetten.

Het vinden van de juiste materialen was cruciaal om dit project te doen slagen in zijn opzet. Dankzij de technologie en de R&D van Neolith, werd het design van de aquarel op de platen overgezet waarbij elke plaat uniek was. Moeilijkheid was het overbrengen van de exacte groen- en blauwtonen: het zijn immers ongebruikelijke kleuren voor gesinterde oppervlakken. Met Neolith’s eigen digitale decoratieprinttechnologie (NDD – Neolith Digital Design) kon volledig voldaan worden aan het programma en de eisen van de architecten. Om het unieke ontwerp in een ruimte vol rondingen en smalle eilanden te realiseren, kreeg elke plaat een unieke code en was absolute precisie de sleutel om te kunnen garanderen dat de realisatie exact volgens het aquarel-ontwerp verliep.

Het resultaat is een spectaculair project in termen van design, materiaalkwaliteit en gerechten, en creëert een ruimte die de gasten omhult, die smelt en die verdwijnt, als zijnde en labyrint.