Natuursteen efficiënt plaatsen met codex Stone SX 50 MB

Met codex Stone SX 50 MB introduceert producent codex dé middenbedmortel voor het uiterst efficiënt en voordelig plaatsen van natuursteen in de bouw en op vrijwel alle andere gebieden. De grijze middenbedmortel is uiterst standvast en daardoor ook bijzonder geschikt voor het leggen van grote en zware natuursteenplaten.

Kristallijn afbinden

codex Stone SX 50 MB is snel uithardend en is zelfs bij grotere laagdiktes al na 2,5 uur beloopbaar en extreem krimparm. De mortel voldoet aan alle eisen die worden gesteld aan het leggen van natuursteen in grote projecten. Dat maakt van dit product de optimale probleemoplosser bij projecten met korte bouwtijden.

codex Stone SX 50 MB is een poedervormige, zeer plastisch gemodificeerde droge mortel met speciale cementen, minerale toeslagen en additieven. Na vermenging met water ontstaat een smeuïge, standvaste, hydraulisch uithardende natuursteen lijmmortel met uitstekende verwerkingseigenschappen. De snelle waterbinding verhoogt aanzienlijk de veiligheid bij het leggen van natuursteen met een hoge waterabsorptie.

codex_Dummy_Stone SX 50 MB_front_2020-09_print_agencyVoordelen van codex Stone SX 50 MB

 • Geschikt voor mortelbeddiktes van 5 tot 20 mm
  Zeer standvast en daardoor perfect voor het leggen van grote laagdiktes.
 • Kristallijne waterbinding
  Vermindert het binnendringen van vocht in natuursteenplaten die niet gevoelig zijn voor verkleuring, zodat deze veilig kunnen worden gelegd.
 • Kostenbesparing bij grote oppervlakken
  Optimaal voor woon-, werk- en industriële ruimten met grote oppervlakken.
 • Snel bouwtempo
  Binnen 2,5 uur beloopbaar en voegbaar.
 • Breed toepassingsgebied
  Van normale tot zware belasting.
 • Eenvoudig verwerkbaar
  Dankzij de smeuïge consistentie.
 • Gezond wonen dankzij hoge productkwaliteit
  Voldoet aan DGNB-, LEED- en EMICODE EC 1 Plus-vereisten

Over codex

Met hoogwaardige productsystemen staat het merk codex voor het professioneel leggen van tegels en natuursteen. Het assortiment gaat van producten voor de ondergrondvoorbereiding tot producten voor het verlijmen en kitten van tegels en natuursteen. Gecombineerd met jarenlange ervaring en technische knowhow heeft codex als onderdeel van de Duitse Uzin Utz Group uit Ulm alles in huis om plaatsers de optimale oplossingen te bieden.


Over Uzin Utz België

Uzin Utz België is een dochteronderneming van de Duitse Uzin Utz Group. Naast codex levert Uzin Utz België met de merken UZIN, WOLFF, Arturo en Pallmann alles voor het leggen, onderhouden en renoveren van alle soorten vloeren. Met innovatieve productiemethoden, vakkundig technisch advies en enthousiaste medewerkers wordt de basis gelegd voor perfecte vloeren