Geventileerde gevels bezorgen hoofdzetel Ariostea moderne facelift

Geheel in lijn met zijn ambitieuze investeringsprogramma en de lancering van talloze nieuwe producten, gaf de Italiaanse tegelproducent Ariostea zijn hoofdzetel in Castellarano (regio Emilia-Romagna) een grondige facelift.

Dat deed de Italiaanse tegelfabrikant met een geventileerd gevelsysteem waarbij de serie Ultra iCementi werd gebruikt. Voor dit architecturale project, toevertrouwd aan Marco Porpora Architects Studio, moesten de keramische gevelplaten horizontaal herschikt worden zodoende de energie en dynamiek van de onderneming te symboliseren.

Naadloos geheel

Antracietgrijze platen, ritmisch afgewisseld tegen de overwegend lichtgrijze façade, alterneren tussen de bestaande ramen waardoor de bekleding van het gebouw resulteerde in één naadloos geheel.

Ariostea 3

Geventileerd gevelsysteem

Het geventileerde gevelsysteem verplaatst het gehele binnenvolume van het gebouw naar buiten, met uitzondering van de taillelijn aan de sokkel van het gebouw. Vanaf de buitenkant toont dit nieuwe ontwerp van het hoofdkwartier meteen al het aangename onderscheid tussen het showroomgedeelte enerzijds en de kantoorruimtes anderzijds, en verleent dit een gevoel van lichtheid en ophanging aan de bovenkant van het gebouw.