Marmomacc promoot Italiaanse natuursteen in The Big Apple

De eerste fase van de nieuwe promotiecampagne ‘We Speak Stone’, gelanceerd door Veronafiere-Marmomacc, werd op 17 mei jongstleden afgesloten in New York. In aanwezigheid van tien van de belangrijkste natuursteenbedrijven uit de regio Verona.

Internationale promotiecampagne

Het tweedaagse event in The Big Apple bevatte ondermeer ontmoeting met wereldvermaarde architectenbureaus zoals Kohn Pedersen Fox Associates (KPF) en VOA Architecture Associates, bezoeken aan showrooms van distributeurs en andere B2B-meetings.

“Amerika is een belangrijke markt die we al vele jaren met de nodige aandacht volgen, zodoende voor onze ondernemingen nog meer business en groeimogelijkheden te genereren in een vitale geo-economische regio die dit land wel degelijk is voor de Italiaanse marmerindustrie”, aldus Giovanni Mantovani, algemeen directeur van Veronafiere.

MarmomaccNY

Het initiatief in New York kadert in de internationale promotiecampagne van de Italiaanse natuursteenvakbeurs Marmomacc en maakt deel uit van haar nieuwe strategie die is gericht op het internationaal promoten van de dialoog tussen bedrijven en sleutelspelers in de sector: dat kunnen architecten en interieurvormgevers zijn, maar even goed distributeurs van zowel producten als technologie.

Belangrijke afzetmarkt

De Italiaanse natuursteenindustrie exporteerde in 2015 voor een totale waarde van 3,2 miljard euro. De Verenigde Staten gelden daarbij als een belangrijke afzetmarkt, zowel voor afgewerkte als halfafgewerkte materialen maar dus ook voor de aanverwante technologie ‘made in Italy’. De export van afgewerkte Italiaanse natuursteen richting VS liet vorig jaar een groei van maar liefst 24,7% optekenen, goed voor een totale waarde van 458 miljoen euro. Ter vergelijking: de totale Italiaanse omzet in dit segment bedroeg 1,6 miljard euro. Bovendien kocht Amerika in 2015 voor een waarde van bijna 142 miljoen euro aan halffabrikaten (natuursteen uit italië), waarvan de totale Italiaanse omzet 1,2 miljard euro bedroeg.

De 51ste editie van Marmomacc vindt plaats van 28 september tot en met 1 oktober 2016 in Verona, Italië.

marmomacc