Marmomac breekt records: ‘global hub’ binnen de sector

Marmomac bevestigde met haar 52e editie eens te meer haar status als hét toonaangevende event voor de hele natuursteensector. Met een breed inhoudspakket bestaande uit de nieuwste materialen, geraffineerde technologieën, hightech bewerkingsgereedschappen, maar ook design en architectuur, lokte deze editie met 1.650 deelnemende bedrijven maar liefst 68.000 bezoekers van over de hele wereld naar VeronaFiere.

Groeiende internationalisering

“De neergezette feiten en cijfers voor deze 52e Marmomac bevestigen dat deze beurs een leiderspositie bekleedt voor wat betreft de wereldhandel binnen de natuursteensector,” zei Maurizio Danese, President van Veronafiere. Hij heeft het over de 1.650 bedrijven (56 landen namen deel aan de vakbeurs, goed voor 64% internationale betrokkenheid) en de 68.000 bezoekers die op hun beurt 147 landen vertegenwoordigden.

“Deze editie is mede succesvol doordat belangrijke contracten en ondertekende bestellingen voor materialen en technologie werden afgesloten.”

Giovanni Mantovani, CEO en General Director van VeronaFiere voegde daar nog aan toe dat de groeiende internationalisering (waaronder een significante stijging van kopers uit Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en groei voor producten uit China, India, Rusland, Turkije en Iran) bevestigt dat Marmomac een wereldrol vervult als zijnde een handelsplatform voor de gehele waardeketen van natuursteen.

“Ons objectief is dan ook om het merk ‘Marmomac’ eveneens in het buitenland neer te zetten. Hiervoor tekenden we reeds akkoorden met China, en de volgende afspraak ligt vast in Miami waar we met Archmarathon 50 architectenbureau’s van over het hele Amerikaanse continent zullen samenbrengen om het netwerk nog verder uit te breiden.”

Op de agenda: de 53e editie van Marmomac zal doorgaan van 26-29 september 2018 in VeronaFiere.


Foto’s: Marmomac