Mapei Benelux neemt nieuwe infrastructuur in gebruik

Een opslagplaats die drie keer groter is geworden, een nagelnieuw betonlaboratorium, een opleidingscentrum én een toonzaal. De gigantische investeringen die Mapei recent deed op haar site in het Waalse Grâce-Hollogne stroken helemaal met de ambities van de Italiaanse lijmfabrikant: nog beter voldoen aan de noden en verwachtingen van de professionele bouwmarkt. Mapei hoopt zo zijn marktaandeel in de Benelux-markt te vergroten.

Noodzakelijke uitbreiding

Mapei Benelux nv, een filiaal van de wereldvermaarde Italiaanse groep Mapei SpA, is sinds 1995 actief op de Belgische en de Luxemburgse markt waar het marktleider is in chemische producten voor de bouw. Om de komende jaren nog beter te kunnen voldoen aan de verwachtingen van de markt en van de professionele klanten moest Mapei Benelux wel uitbreiden. Er is enkele maanden hard gewerkt, en nu zijn de nieuwe installaties klaar om te kunnen voldoen aan de steeds hogere eisen van alle actoren uit de bouwsector.

Investering van 4 miljoen euro

Kostenplaatje van deze grootschalige investering op Belgische bodem: meer dan 4 miljoen euro. Het resultaat is er naar: een opslagplaats die drie keer groter werd, een gloednieuw betonlaboratorium, een opleidingscentrum en een toonzaal. Allemaal ingrepen die Mapei zullen toelaten de vakman een uitstekende dienstverlening te leveren. Ook de bestaande kantoren werden vernieuwd en bieden nu een veel aangenamere werkomgeving voor de eigen medewerkers.

Feestelijke inhuldiging

De nieuwe installaties op het Benelux-hoofdkantoor in Grâce-Hollogne werden op donderdag 12 mei op feestelijke wijze ingehuldigd. Tijdens de festiviteiten kregen de genodigden de gelegenheid om deze als eerste te ontdekken. Onder hen ook Giorgio Squinzi, CEO van de Mapei Group, die speciaal naar België was afgereisd om het grote openingsfeest bij te wonen, samen met een 500-tal klanten en voorschrijvers.