Living Ceramics, natuurlijke schoonheid in keramisch materiaal

De Spaanse tegelfabrikant Living Ceramics biedt een totaalconcept van rustige en tijdloze kleuren, in combinatie met natuurlijke materialen, zoals hout, natuursteen en beton. Kortom, een complete collectie keramische vloer- en wandtegels die onderling voor interessante combinaties zorgen. De producten zelf worden stuk voor stuk in Spanje en Italië gefabriceerd. Carimar zorgt voor de distributie op de Belgische markt.

Cava

Cava is een nieuwe collectie vloertegels, ontworpen door Italiaanse designstudio Lucidi Pevere. De tegels zorgen voor een mix aan formaten, gegraveerde verfijningen en spelen met het kleurenpalet. De tegels brengen een evenwicht tussen functionaliteit en expressiviteit.

Cava Black Preview

Cava White Preview (1)“In tegenstelling tot de meeste collecties in de tegelindustrie zijn net de grafische patronen van de insnijdingen de sterkte van de serie Cava”, vertelt Charles Ribant van distributeur Carimar.

“Deze tegels overstijgen het visuele aspect van het tegeloppervlak zelf. Het gamma bestaat uit een breed spectrum aan formaten, wel of niet gegraveerd door waterstraalsnijden.”

“De combinatie gegraveerde en vlakke tegels maakt eindeloze composities mogelijk. Maar het is pas bij het inkleuren van de voegen, dat de vloer tot leven komt. Echte voegen en gravures zijn niet meer van elkaar te onderscheiden en zorgen voor een decoratieve vloer.”

Bera&Beren

Bera&Beren is een minimalistische en geraffineerde tegelcollectie, met zichtbare kalksteenfossielen. Naast het bestaande kleurenaanbod Bera & Beren White, Light Grey, Biscuit, Dark Grey en Coal, zijn met Greige en Black twee nieuwe kleuren beschikbaar. Ook deze hebben een tijdloos een steenachtig resultaat. De vloertegels zijn leverbaar in 30×60 cm, 60×60 cm, 45×90 cm, 90×90 cm, 30×180 cm en 60×180 cm.

Beren Wall Biscuit HD PRINT

“De ‘Bera&Beren Wall’-collectie zijn geïnspireerd op kalksteen van Portugese en Catalaanse origine. Dat zorgt een visuele samenvloeiing met het ‘Contemporary Mixtures Surfaces’-gamma. De stenen kregen een subtiel gebouchardeerde afwerking voor een lichtere nuance, zonder het minimalistische karakter van het assortiment te verliezen. De reeks bestaat uit drie functionele reliëfs en een groot formaat van 30 op 90 cm. ‘Dot’ zorgt voor een mooie verouderde textuur op de steen, ‘Saw’ zorgt voor een effect met horizontale gegraveerde lijnen en ‘Six’ vormt een raster van regelmatige zeshoeken.”

Gubi Wall

Ook de ‘Gubi Wall’-collectie sluit perfect aan bij de Contemporary Mixtures Surfaces. De gepolijste look van microcement geeft Gubi Wall een minimalistisch en modern karakter. De wandtegel is verkrijgbaar in 30 op 90 cm en beschikbaar in vier kleuren: ‘Light’, ‘Cloud’, ‘Taupe’ en ‘Antracite’.De ongelijkvormigheden van het natuurlijke oppervlak, waterhoudende effecten en bewerking met zouten zorgen voor drie sobere en elegante reliëfs. ‘Calm’ brengt harmonie en sereniteit, ‘Prints’ zet de schoonheid van de onvolmaaktheid in de verf en ‘Peak’ creëert een uniek optisch spel.

De vloertegels van deze collectie zijn beschikbaar in diverse mozaïeken en in dezelfde afmetingen als de Bera & Beren- collectie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stonelike

De ‘Stonelike’-collectie verrijkt het assortiment met zijn diversiteit en zijn kosmopolitisch karakter. De tegel imiteert de schoonheid van drie verschillende natuurstenen en is leverbaar in afmetingen 10 op 60, 30 op 60, 60 op 60, 45 op 90 en 90 op 90 cm.

Floss

De ‘Floss’-vloertegels zijn geïnspireerd door beton. De collectie gaat zelfs terug naar de oorsprong van industrieel ontwerp. Floss heeft een onregelmatige schaduw aan het oppervlak, wat een uniek effect geeft aan de keramische tegels. De matte afwerking zorgt voor speelse oppervlakken met verschillende lichtinvallen. De afmetingen tot 90 bij 90 cm, de technische kenmerken van de tegel en zijn eigentijdse kleuren maakt deze collectie geschikt voor zowel indoor- als outdoorprojecten.

Lightwood

Meer op zoek naar een houtlook? De ‘Living Ceramics Lightwood’-collectie is gebaseerd op eikenhout. “Deze tegelserie volgt een duidelijk Scandinavische stijl, met een zorgvuldig geborsteld oppervlak. De Lightwood-tegelserie zorgt voor een subtiele interpretatie van het hout, met een matte, zijdeachtige afwerking. De harmonieuze, elegante tegel heeft de looks van een houten vloer met de voordelen van een keramische tegel. Leverbaar in zes natuurkleuren en diverse maten.”