Covers voor smartphone en MacBook in echte natuursteen

Bambooti, een Limburgse start-up die in 2015 door twee jonge ondernemers is opgericht, maakte eerst furore door handgemaakte houten covers voor smartphones en MacBooks in de markt te zetten. Twee jaar later wordt het aanbod uitgebreid met een unieke collectie van zeven covers in echte natuursteen.

Bambooti5(1)

Zeven natuursteentypes

Bambooti2De ‘Rock-solid’ collectie bestaat uit zeven exclusieve natuursteentypes, ontgonnen in verscheidene groeves over de hele wereld. Elk van die zeven covers verschilt qua stijl, kleur, en textuur en vertelt bijgevolg een uniek verhaal. Met behulp van resine laat men op de dikke natuursteenplaat eerst een laagje katoen vasthechten.

Van zodra die hars volledig is uitgedroogd, gaat van het oppervlak een fineerlaag natuursteen handmatig ‘pellen’, vergelijkbaar met het principe van waxen. Deze flinterdunne laag heeft dezelfde kleur, textuur en adering als de natuursteenblok.

Bambooti3

Productie in België

Om te waken over de kwaliteit van de covers, beschikt Bambooti intussen over een eigen productie-unit in Lommel, waar de fineerlaag tot een kwalitatief eindproduct wordt verwerkt. Het laat zaakvoerders Freek Gielen en Pieter Van Moll toe om het volledige proces op de voet te volgen. Zo wordt elk Bambooti-product tot in de details met de hand gemaakt en krijgt het een speciale coating om het hout of de steen extra te beschermen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dun en licht

De Bambooti-covers zijn slechts 0,8 mm dik en wegen minder dan 80 gram. Dankzij de vernieuwende 3M technologie zijn deze bovendien zeer makkelijk aan te brengen en kunnen ze achteraf ook snel weer verwijderd worden, zonder achterblijvende lijmlaag.

 

 

Meer van dit soort nieuws ontvangen? Schrijf je in op de maandelijkse nieuwsbrief!