Laminam opent als eerste ooit fabriek voor XXL tegels in Rusland

Op 27 maart jongstleden opende Laminam, de Italiaanse pionier en specialist in de productie van dunne keramische XXL tegels, een eerste fabriek op Russische bodem.

Laminam-platen in formaat 1000 x 3000 mm

De nieuwe Russische productiefaciliteit, die sinds eind maart operationeel is, bevindt zich in Industrial Park Vorsino. Dat is een belangrijke industriële regio in Kaluga Oblasop, op ongeveer honderd kilometer van hoofdstad Moskou. De fabriek werd helemaal ingericht in functie van de productie van keramische platen in formaat 1000 x 3000 mm, in 3 en 5 mm dik. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van dezelfde innovatieve technologieën die zijn ontwikkeld in de belangrijkste productiesite van de groep, namelijk deze in het Italiaanse Fiorana Modenese.

Eerste en enige in Rusland

De nieuwe fabriek maakt van Laminam de eerste en voorlopige enige producent die in Rusland dunne, keramische platen van de band laat rollen. Dit kadert in de plannen rond internationalisering en verhoging van de productiecapaciteit. In september 2016 werd nog een nieuwe fabriek in Borgotaro (Parma) opgestart.