Koramic grootste tegelproducent in Frankrijk na overname

De Kortrijkse investeringsmaatschappij Koramic neemt Cérabati over, een Franse fabrikant van keramische vloertegels. Cérabati, opgericht in 1864 in Paulhauget (Clermont-Ferrand), stelt een honderdtal mensen tewerk. Dankzij deze laatste acquisitie groeit de divisie ‘Koramic Ceramics’ uit tot de grootste producent van keramische vloer- en wandtegels in Frankrijk.

Ruim 60 miljoen euro omzet

Voor de deal met Cérabati was de West-Vlaamse holding reeds aanwezig in de Franse tegelbranche via de bedrijven Desvres (sinds 1995) en (het recentelijk overgenomen) Forbach Ceramics. De nieuwe tegelgroep zal werk bieden aan 380 mensen in Frankrijk en meer dan 60 miljoen euro omzet realiseren.

609275671_780x439

Ook Nederlandse en Italiaanse fabrieken

Naast zijn Franse activiteiten heeft Koramic nog twee Italiaanse fabrieken van vloer- en wandtegels in portefeuille (Petracer’s Ceramics en 14Ora Italiana) en is de West-Vlaamse groep sinds 2007 eigenaar van het Nederlandse Sphinx Tegels. De expansiehonger van Christian Dumolin lijkt allesbehalve gestild, want de topman van Koramic heeft de ambitie om zijn divisie ‘Koramic Ceramics’ internationaal verder uit te bouwen. (Bron: De Tijd)