Vaarwel waterschade, hallo Wet Room Solutions!


Bouwen gaat om veiligheid, gezondheid en levenskwaliteit. Eén van de grootste potentiële spelbrekers voor zowel klanten als professionals is waterschade.

Waterschade kan de leefbaarheid én constructie van een gebouw volledig teniet doen. Gelukkig zijn er anno 2019 bedrijven die sluitende wet room solutions ontwikkelen, zodat vakman en bouwheer hun schaapjes moeiteloos op het droge houden. iSOX uit Waregem ís zo’n bedrijf. Ze startten als producent van bouwplaten, maar achter de schermen werkten ze verbeten aan hun state-of-the-art arsenaal aan vochtwerende en vocht afdrijvende oplossingen. Het doel? Vakmannen, architecten en eindklanten bevrijden van alle onzekerheid met eenvoudige toepassingen en (dit is uitzonderlijk): waterdichte garanties.

Het water aan de lippen

Bij iSOX weten ze dat luisteren naar de klant de belangrijkste voorwaarde is voor bestendige werkrelaties en vruchtbare allianties. Het is ook zo dat het bedrijf de grote nood vaststelde waarmee vaklui geconfronteerd worden: er heerst een grote onzekerheid rond materiaalkeuze, toepassing en juridische verantwoordelijkheid op vlak van waterdichting. De stormvloed aan producten en combinaties met bijbehorende mooipraterij werkt contraproductief. L’embarras du choix zorgt ervoor dat professionals door de bomen het bos niet langer zien.

Met onze wet room solutions geven we de vakman zijn vertrouwen terug.Niels Buyl

Niels Buyl, samen met Jan Decoene zaakvoerder van iSOX, legt de vinger op de wonde: “Er is zeker een grote verwarring over wat nu juist de meest geschikte en sluitende methodes zijn om ruimtes 100% waterdicht te krijgen. Maar daar blijft het helaas niet bij: de horrorverhalen over lekkages, schimmels en alle mogelijke problemen zijn talrijk en vaak schrijnend. Dit gaat over constructie en materiële schade, maar ook over gezondheid. Voor iSOX was het duidelijk dat dit beter kan. Daarom zijn we zes jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van toepassingen die makkelijk zijn in gebruik én volledige zekerheid geven over hun vochtwerende eigenschappen. Met onze wet room solutions geven we de vakman zijn vertrouwen terug, want deze onzekerheid is fnuikend voor zijn passie en weegt zelfs op de kwaliteit van het eindresultaat.”

TIP: lees ook: iSOX lanceert nieuwe website rond Wet Room Solutions.

Betrouwbaar watermerk

Door zelf het initiatief te nemen en intensief onderzoek te verrichten, plaatst iSOX zich in een voortrekkersrol. Buyl: “We kozen niet de gemakkelijkste weg, wel de boeiendste. We zetten volop in op onderzoek en ontwikkeling, zodat de vakman zorgeloos zijn werk kan doen. Door de exponentieel groeiende normering en ontwikkelingen in deze markt, lijkt het wel alsof die laatste al een ingenieursdiploma moet behalen voor hij een tegel kan plaatsen. Dat kan niet de bedoeling zijn. Wij ontwikkelen alles zelf, in samenwerking met vooraanstaande Duitse bedrijven. Zo hebben we een joint venture met Botament, dochterbedrijf van MC Bauchemie; een wereldspeler in bouwchemie. Zij garanderen o.a. duurzaamheid en degelijkheid van koeltorens en stuwdammen. Een imposante bouwtechnische expertise waarmee wij volop ons voordeel doen. Let wel: we maken gebruik van hun infrastructuur en knowhow, maar we onderzoeken, testen en ontwikkelen zelf. Een groot voordeel hierbij is dat we ons richten op de zeer strenge Duitse normen (DIN-normen). Dit betekent dat we vaak voorlopen op de groeiende Belgische normgeving en voor vele van onze producten ook een Europees certificaat, zoals een ETAG 022 op het totaalsysteem, kunnen voorleggen. Qua gemoedsrust voor de eindgebruiker kan dit tellen!”

“Onze Europese certificatie garandeert gemoedsrust.”

Vlekkeloze totaalsystemen

Totaalsystemen die 100% gecertificeerd zijn, zijn inderdaad zeldzaam. Dat is exact waar iSOX zijn pijlen op richt. Eén gecertificeerd product in een veelheid van toepassingen blijft immers een slag in het water. Buyl: “Ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat architecten en vaklui vaak bang zijn om aan een bepaalde constructie te beginnen, louter omwille van de onzekerheid omtrent degelijkheid en vooral: de juridische verantwoordelijkheid. Wij willen in elk geval onze verantwoordelijkheid nemen. Vorig jaar behaalde iSOX, samen met Botament Systembaustoffe, een ETAG 022 certificatie op ons bouwplatensysteem. Dit betekent dat onze bouwplaten in totaalsysteem, onafhankelijk van onze bedrijfseigen testsystemen, nu 100% Europees gecertificeerd en daarmee bewezen waterdicht zijn.

Zeer weinigen kunnen een dergelijke zekerheid voorleggen!Niels Buyl

Het gaat hier om rigoureuze, intensieve testen: dit behaal je dus niet zomaar. Er zijn erg veel verschillende soorten plaatmateriaal voor waterdichting op de markt, maar slechts enkelen -en dat wil ik echt benadrukken- kunnen een dergelijke zekerheid voorleggen aan de vakman, architect, bouwheer…!

In 2019 lanceren we ook een uniek terrassysteem; Terrachamp. Een volledige nieuwe technologie van lijmen en voegsel voor terrassen en balkons met de Hydro O2 Flex technology. In combinatie met een correcte onderbouw zullen we in staat zijn terrassen en balkon schadevrij te maken en hier garanties op te bieden. Dit is simpelweg ongezien in België.”

Kwaliteit drijft altijd boven

Om parelend angstzweet bij alle betrokkenen én vochtdruppels in constructies 100% te vermijden, wil iSOX de aannemers zo goed mogelijk meenemen in dit verhaal. Daarom zetten ze fel in op ondersteuningskanalen en overzichtelijke exposure. Buyl: “Via een eigen Youtube-kanaal hebben mensen overal toegang tot onze gedetailleerde handleidingen en 3D modellen. Met ons concept moeten vakmensen vlotjes kunnen switchen binnen het iSOX assortiment en op die manier altijd 100 procent zekerheid bekomen over de absolute, Europees gecertificeerde kwaliteit. Daarom rollen we ook iSOX shoprekken uit op onze verdeelpunten; zo ligt alles mooi en duidelijk bij elkaar. Tijds- en zorgbesparend. Ze winnen ook tijd met de toepassing zelf; waar er vroeger verschillende componenten nodig waren, beperken wij onze oplossingen tot een minimaal aantal stappen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan één multi-inzetbare lijm.

Onze tomeloze vernieuwing zorgt voor eenvoud en betaalbaarheid.Niels Buyl

Gedaan met het sleuren aan verschillende emmers en het mixen voor overlappingen. Eenvoud en betaalbaarheid: dat is wat telt. Onze grote stock garandeert bovendien dat we 95% van de bestellingen kunnen leveren binnen de twee dagen. De focus op vernieuwing gecombineerd met de erkenning die we zwart op wit via o.a. Europese certificaten verwerven, vormt onze drijfveer. Met onze oplossingen houdt de vakman het hoofd altijd trots boven water.”