Wie wil investeren in zijn erfgenamen, geeft met liefde het beste materiaal


Een feestelijke inhuldiging van een bouwput. Met dit originele concept pakte VM Tegels uit Oostkamp deze zomer uit, waarbij het glas werd geheven op de toekomst van hun bedrijf en de bouw van een gloednieuwe toonzaal. Het belooft een prestigieus gebouw te worden dat VM Tegels en de komende generatie zal wapenen voor de toekomst.

“Meestal vindt dit soort feestelijkheden plaats bij de inhuldiging van een nieuw gebouw. Ons project, onze toekomst, start echter hier. Bij deze bouwput. Dit moet een mijlpaal worden in de historiek van VM Tegels en tevens de kroon op ons jubileumjaar in 2018 wanneer wij 25 jaar bestaan.”

Met deze woorden gaf zaakvoerder Martin Vanhollebeke de aftrap van zijn speech.

Tegels en natuursteen kiest men niet op een computerscherm. Kleuren, vormen en formaten moet men zien en voelen. Bij VM Tegels verkopen wij dan ook emotie!Martin Vanhollebeke

Belevingswereld voor de klant

Met de bouw van een nieuwe toonzaal wil VM Tegels maatstaven stellen inzake presentatie. Zeker wat betreft de grote formaten keramische tegels die de ruimte nodig hebben om tot hun recht te komen. Het nieuwe gebouw zal een ruimtegevoel creëren met behoud van een huiselijke sfeer. Het zal tevens een plek zijn waar het voor de interieurspecialisten van VM Tegels aangenaam werken is, en waar de klant wordt ondergedompeld in een ware belevingswereld.

Een wereld die dankzij een flexibele inrichting telkens weer zal aangepast worden naar de nieuwste trends. Elk bezoek belooft immers een nieuwe verrassing te worden. Overvloedig daglicht, ultramoderne verlichting en hedendaagse inrichting staan hier voorop.

vm tegels showroom

Duurzaam en milieuvriendelijk

Bovendien wordt het gebouw een toonbeeld van inzake duurzaamheid en rentabiliteit dankzij de toepassing van de nieuwste energiebesparende bouwtechnieken. Er wordt namelijk een BEO-veld (Boorgat Energie Opslag) aangelegd met 18 boringen, elk maar liefst 150m diep. Deze worden gekoppeld aan een warmtepomp om zo een optimaal rendement te halen.

Waar in de winter het water uit de boringen warmer is dan de omgeving, zal het via de vloerverwarming het gebouw opwarmen. In de zomer staat dit systeem in voor het omgekeerde effect. Gas wordt in dit verwarmingssysteem niet meer toegepast, wat niet enkel energiezuinig is, maar ook goed voor het milieu.

vm tegels showroom

Sleutel voor de volgende generatie

Het vergt een gezonde dosis lef en vertrouwen in de toekomst om een dergelijk project in de steigers te zetten, maar het is de sleutel voor de volgende generatie. Waar VM Tegels tot op heden vooral op de particuliere sector werkte, worden de deuren nu wijd open gezet naar architecten en bouwpromotoren. VM Tegels wil voor hen een laboratorium voor de toekomst zijn waar zij hun ideeën de vrije loop kunnen laten.

“Dit nieuwe gebouw wordt in 2018 de bekroning van 25 jaar service en innovatie waarbij de klant centraal staat. Dat blijft de belangrijkste persoon binnen ons bedrijf”, besluit Martin Vanhollebeke.

Enkele cijfers

  • Oppervlakte perceel: 3.237m²
  • Bebouwde oppervlakte: 1.371m²
  • Benedenverdieping: 326m² (Creative Lab voor architecten)
  • Gelijkvloers: 1.095m² (toonzaal en receptie)
  • Eerste verdieping: 1.038m² (toonzaal en kantoren)
  • Tweede verdieping: 170m² (kantoren en tentoonstellingsruimte)
  • Openlucht toonruimte: é.é98m²
  • Totale vloeroppervlakte: 3.221m²
  • 2.100m³ beton en 282.000kg staal wordt voor de bouw gebruikt