Solidor: voor elk terras de juiste drager


Bij de finale afwerking van een woning, bedrijfspand of publiek gebouw, zijn terrassen vaak het pronkstuk van de afwerking. Uitstraling is daarom cruciaal, stabiliteit essentieel. Onder deze bekoorlijke tegel- of houtpartijen schuilt dus maar best een oerdegelijk draagsysteem. Het Belgische pioniersbedrijf Solidor is al decennialang gespecialiseerd in regelbare terrasdragers, kunststofprofielen en industriële rubbers.

Pionier in Europa

Solidor is een familiebedrijf dat van vader op zoon werd doorgegeven. Sinds 1978 fabriceren ze o.a. terrasdragers, waarmee ze meteen ook de eerste waren in heel Europa. Het bedrijf is nog steeds marktleider in de Benelux. Zit je in de zomer gezellig op een terras, thuis, bij vrienden of op café? Dan is de kans groot dat dit comfort het resultaat is van hun stabiele oplossingen. Ook voor de terrasbouwer zijn hun producten een droom om mee te werken: gebruiksvriendelijk, praktisch en slim.

Zaakvoerder Emmanuel Dejans: “We doen dit ondertussen inderdaad al zo’n 50 jaar. Dat verklaart meteen ook onze omvangrijke expertise. Van bij de oprichting hanteren we een duidelijke, eenvoudige visie en missie: Solidor streeft naar een buitengewoon hoog en constant kwaliteitsniveau voor onze producten en diensten waarmee we de klant volledig ontzorgen. Dit doel bereiken we door blijvend te investeren in een state-of-the-art machinepark, eigen onderzoek en ontwikkeling en door met oplossingen te komen die beantwoorden aan alle huidige én toekomstige noden van de markt.”

Soliditeit en verantwoordelijkheid

Solidor hecht veel belang aan duurzaam ondernemen. Recyclage vormt een rode draad doorheen hun productieproces.

Dejans: “Bij Solidor zijn we gespecialiseerd in het spuitgieten van hoogkwalitatieve terrasdragers voor zowel houten plankenvloeren als WPC terrassen, beton- en keramische tegels. De duurzaamheid van de kunststof en degelijkheid van de constructie zorgen voor een vlotte installatie van het terras in alle omstandigheden én voor een onbeperkt draagvermogen. We vinden het belangrijk een betrouwbare en kwalitatieve oplossing aan te bieden die de tand des tijds probleemloos trotseert. Omdat duurzaamheid en verantwoord ondernemerschap hand in hand gaan, zijn onze terrasdragers 100 % recycleerbaar. Tegelijk is het regranulaat waaruit onze producten worden vervaardigd, steeds afkomstig uit hetzelfde bronmateriaal, wat de hoogwaardigheid van het materiaal garandeert.”

Premium: kleine omvang, grote draagkracht

“Gebruiksgemak en innovatieve oplossingen staan centraal in ons beleid. Dit maakt dat we permanent de grenzen aftasten van wat technisch mogelijk is, zonder in te boeten aan de degelijkheid die professionelen aan onze naam verbinden. Ons nieuwe paradepaardje: de Premium reeks, levert hiervan een treffende illustratie. Deze veelzijdige terrasdragers hebben maar 17 millimeter hoogte nodig om een terras haarjuist en solide te plaatsen. Vereist de gegeven structuur meer hoogte? Dan is dit systeem ook aanpasbaar naar 1 meter. Dit levert grote voordelen op, zeker bij renovaties, waar de bodem een vast gegeven is en flexibiliteit echt het verschil maakt. Deze productlijn wordt aangevuld met diverse handige extra functies en hulpstukken voor minutieuze afstemming op vlak van lengte, helling, draagkracht… De Premium terrasdragers zijn bruikbaar voor alle materialen. Doordat deze modulaire systemen uiterst handig en flexibel zijn in gebruik, spaart de vakman uren uit en de eindklant dus geld.”

Over-the-top marketing overbodig

Solidor is genoegzaam bekend. Waar andere producenten ervoor kiezen om uit te pakken met spectaculaire en ingewikkelde ‘features’, houdt Solidor het graag simpel.

Dejans: “Vaklui en architecten weten waarom ze zo graag met Solidor producten werken. Voor die eersten is het gebruiksgemak doorslaggevend: De systemen zijn eenvoudig te plaatsen en tegelijk voorzien op iedere uitzondering; voor tegels of planken tegen muren is de vorm aanpasbaar, de hoogteregeling verloopt erg makkelijk, er is een automatische hellingcorrectie tot 5 graden, we hebben een permanent beschikbare stock…”

“Terrasbouwers weten ook dat hun deskundigheid door deze systemen ondersteund wordt én ook wordt opgemerkt door de klant. Architecten loven de subtiele invloed van dit materiaal op het lijnenspel dat zij uittekenen. Ook praktische zaken, zoals vochtafvloeiing en hoogteregeling zijn voor hen van belang. We genieten inderdaad een zeer goede reputatie. Mond-aan-mond reclame is onze grootste marketingtroef. Uitvoerige, vergezochte verkooptechnieken staan haaks op waar wij voor staan: eenvoudige, nuchtere producten die hun kwaliteit dag in, dag uit bewijzen. Dit belet ons hoegenaamd niet om ook de meest geavanceerde producten te ontwikkelen. Zo hebben we natuurlijk ook systemen die tot 3 meter hoogte gaan of volledig automatisch de helling regelen. Uiteraard behouden we een open blik op de wereld. Daarom bezoeken we jaarlijks de belangrijkste internationale beurzen om permanent bij te leren en deze goede naam uit te dragen.”


Foto’s: Solidor