Krachtenbundeling in functie van de perfecte vloeropbouw


Ze zijn nog relatief jong en toch runnen Limburgers Nicolaï Recko (29) en Geert Vanoppen (31) al geruime tijd met succes elk hun eigen bedrijf: de ene doet plaatsing van vloeren en natuursteen, de andere voert chapewerken en vloerisolatie uit. Naast evenveel oog voor detail, bleken de twee bevriende ondernemers ook al jaren met dezelfde frustraties te zitten…

Volledige vloeropbouw

Daarom beslisten ze in 2016 een derde firma op te starten. Het verhaal achter REVA Vloeroplossingen en haar twee ambitieuze zaakvoerders die in hun verregaande streven naar perfectie al een hele weg hebben afgelegd. “Ons succes vandaag is het resultaat van jarenlang keihard werken en heel veel opofferingen.”

170217_Reva_HR-153

We zijn met onze tegelwerken al te vaak slachtoffer van slecht geplaatste chapes, met als gevolg dat wij de miserie van andere aannemers moeten oplossen en finaal ook doorrekenen aan onze klant wat natuurlijk nooit fijn is.Nicolaï Recko

“In Geert (Vanoppen, zaakvoerder van Chapewerken Vanoppen) heb ik mijn ‘soulmate’ gevonden. Iemand met eenzelfde visie, die net als ik oog heeft voor detail en in alles de perfectie nastreeft. Al snel bleek dat we beiden met dezelfde frustraties zitten, door de cowboys die telkens weer onder de marktconforme prijs duiken en door hun onkunde onze sector met een slecht imago opzadelen. Met onze detaillistische ingesteldheid proberen Geert en ik al jaren het verschil te maken, elk vanuit ons specifieke domein.”

170217_Reva_HR-95

Eén en dezelfde aannemer

Geert Vanoppen, die er intussen ook komen bijzitten is, knikt instemmend. “Door een onprofessionele plaatsing of het gebruik van de verkeerde producten, zien wij in de dagelijks praktijk zo dikwijls problemen rond de opbouw van de vloerdikte, isolatie die niet goed hecht of na verloop van tijd gaat verzakken dat Nico en ik van mening waren dat we wel iets moesten ondernemen. Twee jaar lang hebben we gebrainstormd over hoe we het probleem samen zouden kunnen aanpakken. Zo is vorig jaar het idee rond REVA ontstaan. Met dit nieuwe bedrijf, dat in oktober 2016 het levenslicht zag, is het de bedoeling dat wij de volledige vloerafbouw controleren, zowel in renovatie- als nieuwbouwprojecten. Dat doen we door alle touwtjes zelf in handen te nemen waarbij de verantwoordelijkheid voor zowel de isolatie-, chape- als vloerafwerking bij één en dezelfde aannemer komt te liggen zodat er achteraf geen discussie mogelijk is. Hierdoor kunnen wij de klant een nog betere kwaliteit garanderen.”

En om het plaatje helemaal compleet te maken, gaan we in de toekomst ook plaatsing van vloerverwarming aanbieden.Geert Vanoppen

Kennis en ervaring

“Een duurzame, mooi afgewerkte vloer begint steeds bij de basis”, benadrukt Geert Vanoppen. “Met REVA zijn we in de mogelijkheid om een totaaloplossing te bieden: te beginnen met vloerisolatie en dekvloer tot en met het plaatsen van de vloerbekleding.”

“Het feit dat we alles zelf in handen hebben, maakt dat we onze beloftes aan de klant ook effectief kunnen nakomen”, vult Nicolaï Recko zijn collega aan. “Orde en netheid vinden we beiden heel belangrijk in ons werk, net als stiptheid en het respecteren van de planning. Daarnaast zweren we bij een strikte opvolging van iedere werf. En -last but not least- staat kwaliteit bij ons altijd voorop, daarin willen we geen duimbreed toegeven!”

De geboorte van REVA betekent echter niet dat Vloerwerken Recko en Chapewerken Vanoppen ophouden te bestaan, beklemtoont Geert Vanoppen. “Het blijven drie aparte bedrijven met elk hun eigen cliënteel, maar de bedoeling is wel degelijk om zoveel mogelijk gezamenlijke werven op te starten. Met ons nieuwe bedrijf bundelen we heel veel kennis en ervaring: zelf plaats ik intussen al dertien jaar chapes en Nico is toch ook al meer dan tien jaar bezig. We weten waar we met REVA binnen vijf jaar willen staan, zonder onszelf onnodig veel druk op te leggen. Er hoeven zeker niet al te veel mensen meer bij te komen, het is vooral de bedoeling dat we hen nog meer als specialisten gaan inzetten: met een team dat niet anders doet dan natuursteen of mozaïek plaatsen, een ander team dat uitsluitend keramische vloeren legt, iemand die enkel vloerisolatie plaatst, en ga zo maar door.”

Fysiek belastend

Toch knap hoe twee deze jongemannen met groot succes elk een eigen zaak uitbouwden. “Het resultaat van keihard werken en heel veel opofferingen”, zeggen ze zelf. “Daarnaast heb ik behoorlijk wat investeringen moeten doen in rollend materiaal”, voegt Geert Vanoppen eraan toe. “Zo’n chapevrachtwagen kost heel veel geld, en dan heb ik het nog niet eens over de onderhoudskosten.”

170217_Reva_HR-35

Niettegenstaande de Limburgse vrienden elk een bedrijf runnen -bij Vloerwerken Recko werken 4 plaatsers, en Chapewerken Vanoppen heeft 3 man in dienst- draaien de zaakvoerders zelf nog zoveel mogelijk mee op de werf. “Voor ons begint de dag om 5 uur”, zegt Nicolaï Recko. “Gemiddeld ga ik drie van de vijf werkdagen mee plaatsen en Geert voert ongeveer 70% van de chapewerken mee uit. Allemaal uit liefde voor het vak. Dat voelt niet aan als werken, voor ons is dat puur hobby. Op mentaal vlak welteverstaan, want fysiek is het best zwaar. Ik vergelijk het met een marathon lopen, dag in dag uit. Dat ik mij lichamelijk stukken ouder voel dan 30 jaar, is niet gelogen. Op mijn 24ste ben ik zeven weken buiten strijd geweest met een zware hernia en sindsdien zijn de rugklachten nooit helemaal verdwenen.”

Passie voor interieur

Vloerwerken Recko is meer dan enkel keramische tegels, natuursteen en mozaïek. De firma plaatst bijvoorbeeld ook parket en mortex. “En binnenkort willen we ons ook toeleggen op Bealstone, wat een decoratieve coating is met terrazzo/granito look. Elke ruimte is anders en vraagt om een andere aankleding”, zegt de zaakvoerder die naar eigen zeggen verslaafd is aan alles wat ook maar iets met interieur te maken heeft. Nog een geluk dat deze ‘afwijking’ -zoals hij het zelf benoemt- mooi aansluit bij zijn professionele bezigheden. “Ik vind het leuk om mensen bij te staan bij hun keuze van het juiste materiaal, zonder mijn persoonlijke smaak op te dringen. Klanten houden ervan dat wij met hen meedenken.”

Wanneer ik mensen adviseer, doe ik dat steeds als liefhebber van hedendaagse interieurs, het zijn dus zeker geen voorgeprogrammeerde verkooppraatjes.Nicolaï Recko

Als er dan toch één materiaal zijn voorkeur wegdraagt, dan is het sowieso natuursteen. Iets waar Nicolaï Recko overigens geen geheim van maakt. Een voorliefde die is gegroeid uit de periode dat hij nog werkte voor De Cock Zwembaden, het bedrijf van zijn oom waar de jonge Nicolaï ooit als 16-jarige jobstudent begon. “Ik plaatste zowel mozaïek, keramische tegels als natuursteen, toen nog in de mortel. Omdat je continu de strijd moest aangaan met water, kon ik mij geen betere leerschool voorstellen.”

170217_Reva_HR-49

Innovatief durven denken

In 2011 achtte Nicolaï Recko, op dat moment 23 lentes jong, de tijd rijp een eigen onderneming uit de grond te stampen. “Vloerwerken Recko is ontstaan vanuit de behoefte om mijn ervaring en passie te kunnen delen met bouwers, verbouwers, architecten,…. Ik wilde het plaatsen van vloeren en natuursteen een andere dimensie geven, door actief mee te denken met de klant en hem vertrouwd te maken met de hedendaagse mogelijkheden van al die mooie materialen die vandaag op de markt te vinden zijn.”

170217_Reva_HR-99

“Naar de buitenwereld toe had ik nog alles te bewijzen, een cliënteel opbouwen vraagt behoorlijk veel tijd. Om toch enige naambekendheid te verwerven, schreef ik alle architecten aan en werden de eerste opdrachten voor een appel en ei uitgevoerd. In die beginperiode kwam ik in contact met Angelo Rizzi van natuursteenbedrijf Il Granito in Genk, waarvoor wij al zes jaar alle vloeren en maatwerk plaatsen. Intussen had ik ook personeel aangeworven waardoor we steeds meer opdrachten konden aanvaarden. Ik houd sowieso van architecturale uitdagingen. In tegenstelling tot veel andere aannemers durven we op een innovatieve manier denken, zodat ook de bijna onrealistische details van architecten tot in de perfectie door ons uitgewerkt kunnen worden.”

170217_Reva_HR-61

“Of het nu in Gent, Antwerpen of Brussel is, alsmaar vaker kwamen we op werven waar de chape slecht was geplaatst. Wat altijd tot grote frustraties leidde… Het probleem is dat veel architecten voor de niet zichtbare delen van de vloeropbouw, zoals isolatie en chape, vaak voor de goedkoopste offerte kiezen zodat er meer budget overblijft voor de afwerkingsmaterialen die mee het esthetische karakter van een ruimte bepalen. Mensen zien enkel het eindresultaat maar vergeten daarbij dat een een goede vloeropbouw minstens evenveel aandacht verdient.”

Twee euro per vierkante meter uitsparen in vloeropbouw om dan op termijn te moeten vaststellen dat je vloerafwerking die gemiddeld 50 à 60 euro per vierkante meter heeft gekost ineens is verzakt en er dus opnieuw uitgehaald moet worden, is de grootste nachtmerrie die een bouwheer zich kan inbeelden.Nicolaï Recko

Gemotiveerde werknemers

Hun orderportefeuille is zéér gevarieerd, zo krijgen we te heren van onze twee gesprekspartners. “We wisselen doordeweekse opdrachten af met heel exclusieve projecten. Ook de schaalgrootte van de werven varieert van week tot week. We hebben al meermaals bewezen ook grotere projecten van 1.000m2 en meer aan te kunnen. En wanneer het echt alle hens aan dek is, schakelen we een aantal onderaannemers in die met zeer veel precisie door ons geselecteerd zijn”, zegt Nicolaï Recko. “Toegegeven, Geert en ik zijn beiden controlefreaks. Er is geen werf waar we niet zijn geweest. Ik ga niet ontkennen dat ik veeleisend ben voor mijn mannen, in die zin dat ik van hen verwacht dat ze elke dag perfect werk afleveren. Daarnaast verplicht ik mijn jongens om te vloeren met voegkruisjes van 2 mm die ze daarna kunnen verwijderen, daarin hebben ze niet te kiezen. Voor de iets oudere tegelzetters was dat toch even wennen.”

170217_Reva_HR-76

“Als de nood het hoogst is, wordt hen af en toe eens gevraagd om extra uren te kloppen. Maar daarna kunnen ze bijvoorbeeld een ganse week bij hun gezin zijn, wat heel motiverend werkt. Bovendien krijgen al mijn jongens een mooie verloning met daarbovenop een fikse premie op het einde van het jaar. Enkel wie in die twaalf maanden twee fouten maakt door nalatigheid, verliest zijn premie. Maar als een werknemer eens een dag verlof vraagt, doe ik bijvoorbeeld daar niet moeilijk over, ook al betekent dit vaak dat ik dan moet inspringen. Op die manier creëer je veel goodwill bij je mensen, wat ook nodig is omdat we bij elke realisatie de lat zeer hoog leggen. Geert en ik hebben zelf nog voor een baas gewerkt, wat maakt dat we goed aanvoelen wat leeft bij onze werknemers en als geen ander weten hoe we hen best gemotiveerd kunnen houden.”

Onze werknemers zien ook dat wij als jonge zaakvoerders niet op ons lui gat zitten. Het tegendeel is waar.Nicolaï Recko

Eigen showroom

“Nu is het nog zo dat we klanten voor hun materiaalkeuze naar de toonzaal van één van onze leveranciers sturen, maar we hebben het plan opgevat om ook die verkoop zelf te gaan organiseren. In Zonhoven, waar Chapewerken Vanoppen over een groot depot beschikt voor de tegels, en elders zoeken we nog een locatie om de exclusieve materialen en totale badkamers te kunnen laten zien. Geen showroom volgestouwd met klap- of ladekasten, zoals je overal ziet, maar toch weer dat tikkeltje anders.”

“Voor badkamers zouden we ook graag het sanitair en kraanwerk aanbieden. Hoe meer verschillende aannemers er betrokken zijn bij een badkamerrenovatie, des te groter de kans dat er vroeg of laat iets misgaat. Vandaar dat wij de klant ook daarin een totaaloplossing willen bieden. Dat blijft de tenslotte de enige manier om een perfecte kwaliteit te garanderen”, besluit Nicolaï Recko.

(Foto’s: Tineke De Vos)