“2020 was ons beste jaar ooit!”


In 2011 namen Koen Nuyts en Sven De Roeck het Lierse bedrijf Van Der Wee Bouwmachines over. Ze sleutelden aan het concept, vormden het om tot VDW Tools & Technics BV, en wisten hun vakkundige stempel te drukken als complete toeleverancier binnen de tegelmarkt. Tien jaar later telt het bedrijf 7 medewerkers, 3800 klanten in de database, en mooie stijgende omzetcijfers. Dat danken ze aan hun excellente service, technische ondersteuning en een bijzonder uitgebreide voorraad, om maar enkele van hun troeven te noemen.

Alles voor de vloerder

VDW Tools & Technics is in de tegelzetterswereld uitgegroeid tot een vast begrip. Als complete toeleverancier van gereedschap, machines en technische producten voor de professionele vloerder en tegelzetter hebben ze alles in huis om vakwerk af te leveren.

“Onze grootste troef is ons breed en kwalitatief productassortiment dat bovendien direct leverbaar is uit stock. Waterdichting, ontkoppelingsmatten, douchegoten, vloerverwarmingssystemen, … you name it. Dit alles uiteraard naast de machines, bouwplaten, profielen, tegellijmen, siliconen en voegsels. Hebben we het toch niet in voorraad, dan bestellen we het. Bestaat het niet, dan zoeken we een alternatief.” Aan het woord is medezaakvoerder Koen Nuyts, die zich vooral bezighoudt met de aan- en verkoop binnen het bedrijf.

Maar verkopen alleen is niet voldoende om een succesverhaal te schrijven. “Op een bepaald moment moet ook de structuur van je zaak meegroeien met de verkoop. In het pand hiernaast bouwen we dit jaar vier nieuwe bureauruimtes en een vergaderzaal, en we zetten extra in op ondersteuning in zowel verkoop, administratie als in het magazijn. Een zaak runnen gaat niet alleen over cijfers, het hele verhaal moet kloppen. Maar het is wel onze ambitie om op een gezonde manier te blijven groeien. Die groei zit niet zozeer in onze machines of lijmkammen, maar vooral in onze technische producten. Daarom maakten we twee jaar geleden de strategische keuze om een witte raaf zoals Kevin Van Der Auwera op te nemen in ons team.”

Op en top techniciteit

Sindsdien komt elke vraag omtrent technische producten bij duizendpoot Kevin terecht. En dat lijkt hem heel erg te bevallen. “Nu de tegels steeds groter en dunner worden, is het een absolute must geworden om als leverancier onderbouwd technisch advies te kunnen geven. Ik volg de markttendensen op, test heel veel producten en systemen zelf uit, en loop veelvuldig rond op werven waar ik tegelzetters bijsta met technische ondersteuning in geval van problemen. De klant kan zelfs een demonstratie aanvragen op de werf en dit binnen heel Vlaanderen, of zelfs België. Zo verneem ik uit eerste hand wat de noden zijn binnen de markt, en kan ik advies geven uit eigen praktijkervaring en niet louter gebaseerd op wat de fabrikant voorstelt.”

VDW Tools & Technics vat hun bedrijf gevat samen als ‘Dé Specialist voor een Specialist’. Om de klanten nog beter te bedienen inzake technische producten, zette VDW Tools & Technics niet enkel in op een doorwinterde ‘technische man’, maar startte het ook met het uitwerken van kwalitatieve producten onder private label. “We trachten onszelf continu heruit te vinden en zetten sinds enige tijd onze eigen kwaliteitsvolle producten in de markt aan een goede prijs. We streven ernaar een compleet productgamma aan te bieden vergezeld van een prima service en technische ondersteuning. Er zitten momenteel heel wat plannen in de pijplijn die op basis van goed doordachte en weloverwogen beslissingen zullen gerealiseerd worden. Om deze plannen om te zetten naar de realiteit, werken we vooral samen met de grote fabrikanten uit Europa.”

Nieuwe website… mét webshop

De showroom en twee bijhorende magazijnen van VDW Tools & Technics mogen dan wel in Lier gevestigd zijn, toch is het Antwerpse bedrijf gekend in heel Vlaanderen, Wallonië en zelfs in Luxemburg. “Klantenservice is voor ons heel belangrijk. Onze showroom is 6/7 geopend, en via de nachtkluis kan men ook na de openingsuren bestellingen afhalen. Daarnaast zijn wij met vier verkopers dagelijks op de baan voor verkoopondersteuning, technisch advies én leveren wij zowel op de werf als bij de tegelzetter thuis. De klant hoeft zich dus niet naar Lier te verplaatsen”, zegt medezaakvoerder Sven De Roeck. “Om die bestellingen nog gemakkelijker te maken, legt ons bedrijf momenteel de laatste hand aan een splinternieuwe website met bijhorende webshop: www.allesvoordevloerder.be. Zo krijgt men in een muisklik zicht op de producten die we in voorraad hebben en kan elke bestelling eenvoudig online worden geplaatst.”

2020… Eerlijk? Voor ons een goed jaar!”

2020 betekende voor veel bedrijven een rampjaar, maar voor VDW Tools & Technics was het omzetmatig het beste jaar ooit. “Tien jaar geleden zijn we gestart met een bescheiden omzetcijfer. Vandaag zetten we een cijfer neer waar we fier op zijn. Dat hebben we te danken aan hard werken én ons bijzonder trouw cliënteel dat zich op een gezonde manier verder uitbreidt met ongeveer 250 nieuwe klanten per jaar. De helft van onze klanten zijn “de grote boîtes” zoals wij dat noemen: grote vloerdersbedrijven die instaan voor de aanbestedingen en andere grootschalige projecten zoals zorginstellingen of sociale woningen. De andere helft is de gemiddelde tegelzetter die met één of meerdere mensen werkt, die correct betaalt voor het product én het technische advies dat hij erbij krijgt”, zegt Koen Nuyts.

Om het tienjarig bestaan te vieren en het trouwe cliënteel te bedanken, heeft VDW Tools & Technics voor 2021 heel wat in petto. “Want”, glimlacht Koen Nuyts, “het is heel simpel: zonder al die trouwe klanten zet je geen succesvol verhaal neer. Hoe, wat, wanneer en waar zullen we later dit jaar nog uit de doeken doen.”

Meer info
VDW Tools & Technics
Ondernemerstraat 1, 2500 Lier
+32 (0)3 480 84 20
www.allesvoordevloerder.be


Tekst: Lies Paelinck – Foto’s: VDW Tools & Technics