Innovatie zit in onze natuur: Stone Consulting blijft vernieuwen

Stone Consulting, met de collectie Stone Senses als uithangbord, zat de voorbije maanden niet stil. De producent en groothandel in natuursteen staat gekend voor zijn continue zoektocht naar nieuwe natuursteentoepassingen. Onderhoudsgemak, gebruiksvriendelijkheid en de actuele bouwtrends vormen de uitgangspunten van diverse recente innovaties met de natuur in de hoofdrol.

Julien Vanhollebeke (CEO Stone Consulting): “Innovatie zit in de natuur van Stone Consulting. In tegenstelling tot de XXL-platen die ons door de keramieksector worden opgedrongen zochten wij het meer bij het verfijnde, karaktervolle design. Natuursteen leeft en heeft op elk moment van de dag een andere uitstraling. Eénheid met de natuur, die eveneens verandert naargelang de lichtinval en seizoenen, staat centraal.”

Drive Way

De Drive Way stroken in natuursteen met breedte van 12.5 en 16.7 cm en lengte van 30 – 40 – 50 cm op standaarddikte van 3 cm, horizontaal verpakt in een standaardkist van 15 m². Het grote voordeel is dat de uitvoerder deze snel en eenvoudig uit de kist kan halen, zonder zoek- en puzzelwerk. De stroken geven een bredere en moderne look aan de ingang van woningen.

Chambal Beige - Century H - MC - 30-40-50x12,5-16,7x3cm

Crate Driveway

Afmetingen crate driveway

 

Natural Wall strips

De breedte van deze natuursteenstroken, met toepassingen voor diverse stijlen, kan door de opdrachtgever zelf bepaald worden. Ze kunnen geïntegreerd worden op de gevel van woningen met het oog op een vernieuwde, karaktervolle look. Deze stroken kunnen ook doorgetrokken worden van binnen naar buiten of omgekeerd.

marmoline

Sixtus stones

De uit Tunesië afkomstige natuursteen (afmetingen in zeshoek, aangevuld met formaat in Hongaars punt) is niet revolutionair nieuw. Door de speciale bewerkingen van het oppervlak en het kleurpalet komen de afmetingen echter zeer verfijnd en bijzonder luxueus over. Ze kunnen zowel op de grond als op de muur worden toegepast en verrijkt met grootformaattegels tot 1000×100 mm.

De speciale formaten zijn ook goed combineerbaar met keramische tegels. Hieruit blijkt dan weer dat mits een goede combinatie de ziel van natuursteen een versterkende rol kan spelen bij keramische tegels.

sixtus collectie

sixtus referenties

Ultrathin panels

Dat natuursteen alle toepassingen aankan bewijzen de Ultrathin panels. Deze ultradunne natuursteenplaten zijn multi-toepasbaar: van meubels, auto’s, gsm’s tot verlichting. Er bestaan zelfs natuurstenen die zich laten buigen. Een veelbelovend materiaal voor ontwerpers, die hiermee een grenzeloze creativiteit aan de dag kunnen leggen.

Ultra thin panel


Persoonlijke touch belangrijk

Tekst en beeld zeggen veel, maar persoonlijke communicatie is in deze bijzondere tijden wellicht belangrijker dan ooit.

Aarzel niet om telefonisch contact op te nemen en van gedachten te wisselen met

Julien Vanhollebeke (+32 475 38 95 71) of Fabrice Rogiers (+32 479 53 09 69).