Gigacer, geïnspireerd op befaamde kleursysteem van Le Corbusier

Met de LCS-collectie pakt de Italiaanse tegelfabrikant Gigacer uit met een wel erg opmerkelijk assortiment. De selectie tegels werd ontwikkeld op basis van het befaamde kleursysteem ‘Polychromie Architecturale’ van de Frans-Zwitserse grootmeester Le Corbusier. Tot op vandaag is het befaamde palet nog steeds een belangrijke bron van inspiratie voor architecten en ontwerpers van over de hele wereld.

Twee basistegels

Sinds 2016 heeft Gigacer een licentie om de kleuren van Le Corbusier te gebruiken in zijn ‘LCS Ceramics’-collectie. Geïnspireerd door Le Corbusier creëerde Gigacer ‘Beton Gris’ en ‘Beton Blanc’: twee eigen neutrale oppervlakken in keramische materiaal met een minimalistische insteek. Het assortiment is ideaal voor zowel residentieel als publiek gebruik en combineert mooi met de Le Corbusier LCS Ceramics-kleuren.

Gigacer2

LCS1-gamma

Naast deze twee basistegels is er het ‘LCS1’-gamma, dat 12 kleuren uit de Polychromie Architecturale tentoonspreidt. Deze hoogglans tegels in formaat 30×120 cm werden door Gigacer onder licentie ontwikkeld, identiek aan het kleurenpalet van Le Corbusier. De ‘LCS2 Line’-reeks wordt geproduceerd op de Beton Blanc met gravures in lineair bas-reliëf. Het assortiment bestaat uit zes kleuren, in formaat 60×120 cm, en heeft een matte afwerking.

Gigacer bewees al eerder vernieuwend uit de hoek te komen. In 2007 was het de eerste fabrikant die Continua-technologie gebruikte om tegels van 120×120 cm te produceren, toen het grootst mogelijke formaat. Eerder dit jaar ontwikkelde Gigacer met de nieuwe ‘Continua Plus’-productielijn een nog groter formaat: 120×250 cm!

Meer info: www.gigacer.it

Gigacer4