Gavra showt XXL-tegels in Magnum Showroom

Nieuwe, uitzonderlijk grote keramische tegels verdienen extra ruimte en aandacht. Dat besefte Gavra zeer goed. Speciaal voor de superlarge platen opende de tegelgroothandel in Geel een aparte toonzaal: de ‘Magnum Showroom’. Sinds oktober vorig jaar ontdekken architecten, tegelzetters en andere professionals er de meest prestigieuze XXL-formaten in alle maten, kleuren en toepassingen.

Nieuwe perspectieven

“De gigantische afmetingen van deze dunplaten openen nieuwe perspectieven: vloer- en wandbekleding met erg weinig voegen”, weet Gavra-zaakvoerder Hendrik Pelgroms. “Waar natuursteen omwille van z’n gewicht of technische eigenschappen niet toegepast kan worden, biedt deze keramische variant tal van oplossingen: vlekbestendig, krasvast en licht. Ook nieuwe toepassingen worden mogelijk zoals keramische tabletten voor keukens, werkeilanden en labo’s, buitenmeubilair en tafels. Met onze nieuwe showroom willen we de keramische platen alle ruimte geven zodat ze architecten en andere voorschrijvers zelf overtuigen van hun vele voordelen.”

Opleidingen

“Maar daar eindigen onze inspanningen niet. Zo organiseert Gavra in samenwerking met Fecamo, de Belgische Federatie der Aannemers van Tegel- en Mozaïekwerken, en met het WTCB en lijmenleverancier Ceresit in totaal tien opleidingen voor vloerders en natuursteenbewerkers. Praktijkdagen, verspreid over een periode van 14 maanden en in heel het land, waarbij we professionals kennis laten maken met de laatste nieuwe materialen en plaatsingsmethodes. Zodat zij op hun beurt projecten kunnen verzorgen met oog voor de kleinste details. Want een prachtig product vraagt om een foutloze plaatsing”, aldus Pelgroms.

De eerste opleiding vond plaats op 18 april bij Gavra in Geel.