Gavra investeert in totaalrenovatie showroom

Gavra in Geel, de grootste importeur van keramische tegels in België, heeft zijn 3 verdiepingen tellende showroom volledig opnieuw ingericht. Die toont nu veel meer opstellingen om klanten beter te inspireren. Tijdens de verbouwing bleef de zaak gewoon open.

“De aanleiding was een waterschade een jaar geleden waarbij de onderste verdieping onder water liep”, doet interieurarchitect Stijn Schauwers van Gavra het verhaal. “Daar moest sowieso een vernieuwing komen, maar we hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om eens grondig na te denken en te kijken hoe het landschap van de toonzalen de voorbije jaren is veranderd. Vervolgens hebben we een maquette gemaakt en zijn we aan het werk gegaan.”

Gastspreker Hilde Francq

De verbouwingswerkzaamheden gingen in mei 2017 van start. Eind november vond de openingsreceptie, exclusief voor architecten en interieurarchitecten plaats, waarvoor zaakvoerder Hendrik Pelgroms trend- en colorwatcher Hilde Francq uitnodigde als gastspreker. In één van de vorige edities had Polycaro een exclusief interview met Hilde Francq over de interieur- en kleurtrends voor 2018.

In de vernieuwde showroom worden badkamers, woonkamers, keukenopstellingen, enz. getoond met combinaties van vloer- en wandtegels

We gooiden zowel merken als prijscategorieën mekaar. Mensen zoeken inspiratie, daar waar ze vroeger meer op stalen kozen.Stijn Schauwers

De showroom is bedoeld voor (interieur)architecten, tegelbedrijven en tegelzetters die er kunnen langskomen met hun particuliere klanten. Op die manier houdt Gavra vast aan zijn rol als importeur en groothandel. Bij het bedrijf werken 70 mensen.