Frisse wind waait door groothandel Brachot-Hermant in Deinze

2017 wordt het jaar van Brachot-Hermant. Met een splinternieuwe huisstijl, een compleet nieuw en trendy tegelgamma en een uitgebreide selectie van de prachtigste marmers in de meest decoratieve afwerkingen bevestigt het zijn leiderspositie in de natuursteenwereld. Met 13 steengroeves, 6 fabrieken, 9 depots en een eigen vrachtwagenpark mag de groothandel uit het Oost-Vlaamse Deinze zich dan ook tot één van de grootste natuursteenbedrijven in West-Europa rekenen. Christophe De Backer van de marketingafdeling loodst ons door de nieuwigheden.

Logo met een verhaal

“Het nieuwe logo, een gestileerde figuur, is als een abstract kunstwerk met vele betekenislagen”, vertelt marketingverantwoordelijke Christophe De Backer. “Het is het resultaat van de opsomming van de sterktes van Brachot-Hermant: de ontginning van ruwe blokken natuursteen, het verzagen van natuursteenblokken tot ruwe platen, de afwerking van het oppervlakte van de plaat tot en met de levering bij de natuursteenprofessional. Het nieuwe logo zien we dan ook als een soort kwaliteitslabel. Het unieke uit de natuur gecombineerd met de expertise van Brachot-Hermant. Stap voor stap wordt het nieuwe logo geïntegreerd en zal je het overal zien opduiken. Brachot-Hermant krijgt dan wel een nieuw jasje aangemeten, we blijven nog steeds de trouwe en kwalitatieve natuursteenleverancier.”

BRACHOT_HERMANT_MAIN LOGO CMYK

Het belang van sourcing

Brachot-Hermant doet alles zelf: ontginnen, verzagen, oppervlaktes afwerken en leveren. En dat sinds 1901. “Sourcing is uiterst belangrijk voor ons”, zegt De Backer. “We hebben zelf vijf groeves in Noorwegen, één in Portugal, drie in Frankrijk, drie in Ierland en één in Zuid-Afrika. In de steengroeves gaan onze experts op zoek naar de beste materialen. Door alles in eigen beheer te doen kunnen we het beste aanbieden uit de natuur. Uiteraard besteedt Brachot-Hermant bij het ontginnen grote aandacht aan de omgeving. We zorgen ervoor dat de rust er bewaard blijft en de natuur onbeschadigd achterblijft. Jaar na jaar investeren we in kennis en productie, om expertise in de hoogste graad te kunnen blijven garanderen.”

Tegelcatalogus - Catalogus

Nieuwe tegelcatalogus

“Met de nieuwe tegelcatalogus biedt Brachot-Hermant een trendy en hip natuursteengamma aan in een waaier van klassevolle en vernieuwende afwerkingen. Materialen zoals Pietra Bicci in een Brosso Veccio afwerking, Sinai Pearl in Sandino afwerking of Ceppo di Gre tegels spreken tot verbeelding.”

Met onze nieuwe afwerkingen bieden we een nieuwe ‘look & feel’ aan in de natuursteenmarkt.Marketingverantwoordelijke Christophe De Backer

“Naast de klassieke formaten werken we nu ook met grote tegels van 60×60 cm, 90×90 cm en 90×60 cm. Paradepaardje is natuurlijk de Kilkenny Limestone, de Ierse Blauwe Hardsteen. Met 3 eigen steengroeves zijn de mogelijkheden met dit materiaal quasi onuitputtelijk. Bovendien is de Kilkenny Limestone een heel kwalitatief, esthetisch mooi en dankbaar product: binnen of buiten, deco- of functionele afwerking, groot formaat tegels of klein formaat, zwembad- en vijverboorden, traptreden, palissades, …, de mogelijkheden zijn quasi onbeperkt.

Afwerking van platen en de marmers

Een andere belangrijke expertise van Brachot-Hermant is het afwerken van platen. “We hadden reeds een breed scala van mogelijkheden maar met 19 nieuwe afwerkingen in combinatie met de hipste marmers creëren we nieuwe perspectieven voor de design- en architectuurwereld. Wenge, Wood en Juta zijn maar enkele voorbeelden. Want er is meer, veel meer…”

Nieuwe marmers - Frappuccino

Op de stijgende vraag naar marmers heeft de natuursteengroothandel uit Deinze perfect geanticipeerd. Met een grote voorraad platen in verschillende types marmer vindt iedereen er zijn gading. In de Art by Nature-collectie schuilen namen als Titanium Travertin Oro, Chloris Green, Forest Green, Vert Aver, (“Je merkt het”, glimlacht De Backer,”Groen is in de mode…”), Cappuccino, Frappuccino, Grey Emperador, Breccia Imperiale… “Wat ze in de volksmond zeggen is terecht: ‘Als je het bij Brachot-Hermant niet vindt, dan vind je het nergens’. Vroeger werden marmers voor keukentoepassingen niet aangeprezen wegens de niet kras- en zuurbestendigheid. Maar vandaag worden deze zodanig afgewerkt dat de vlekjes en krasjes geen storende factor zijn. Integendeel, het toont aan dat we te maken hebben met een natuurproduct dat mag en moet leven”, klinkt het.

Zeker tonen - Nieuwe marmers - Titanium Travertin Oro

Imitatie als compliment

“Geen enkele natuursteen heeft hetzelfde patroon of dezelfde kleur. Je haalt er met andere woorden werkelijk iets unieks mee in huis.”

“Natuursteen is één van de weinige producten waarvan de schoonheid met de jaren alleen maar toeneemtChristophe De Backer

Vaak hoor je in natuursteenkringen mensen klagen over de stroom aan keramische natuursteenimitaties. Niet zo bij Brachot-Hermant, waar ze gewoon blij zijn met het compliment, én de reclame. “Het feit dat natuursteen geïmiteerd wordt, bewijst de absolute schoonheid van het originele materiaal.”

Tegelcatalogus - Ceppo Di Gre

Brachot-Hermant erkent echter ook de waarde van de keramische platen. Het zijn producten die ook veel voordelen bieden. Daarom biedt het natuursteenbedrijf eveneens de keramische platen van het merk Laminam aan in zijn gamma. “Een sterk merk met warme kleuren en mooie natuursteenimitaties. De uiteindelijke keuze ligt natuurlijk bij de bouwheer of -vrouw”, besluit De Backer.

Tegelcatalogus - Kilkenny Limestone terras