Febenat: wissel van de wacht na meer dan 8 jaar

Na meer dan 8 jaar verlaat directeur Geert Legein natuursteenfederatie Febenat: hij heeft gekozen voor een nieuwe uitdaging als calculator bij natuursteenbedrijf Van Landeghem uit Temse.

Geert kwam in 2009 bij Febenat in dienst en heeft baanbrekend werk verricht, vooral op technisch vlak: samen met de leden van de technische commissie werden alle technische fiches van de meest populaire natuursteensoorten op punt gesteld en gebundeld in het Febenat Vademecum. Er kwam ook een nieuwe website en Geert begeleidde de Febenat-leden om te voldoen aan de CE-normering. Hij lag mee aan de basis en zetelde in de commissie ‘Eerlijke Natuursteen‘ die een ethische code ivm stone sourcing moet uitwerken.

Isabel Gruwez neemt over

isabel gruwezGeert zal opgevolgd worden door Isabel Gruwez (foto) uit Kortrijk, die als coördinator van Febenat zal optreden: Isabel moet de verschillende commissies (technisch, marketing, directie,…) in goede banen leiden en Febenat vertegenwoordigen in de diverse werkgroepen die zich in de Benelux met natuursteen bezig houden.

Polycaro had het allereerste gesprek met Isabel Gruwez

Herwig Callewier
Voorzitter Febenat