In gesprek met Isabel Gruwez, het nieuwe Febenat-gezicht

Dat Geert Legein na 8 jaar het schip van Febenat verlaat, ging ondertussen als een lopend vuurtje over de tongen binnen de natuursteenwereld. Polycaro strikte als eerste de nieuwe ambitieuze dame die in zijn voetsporen zal treden en had een persoonlijk interview met Isabel Gruwez.

Een gesprek onder vrouwen binnen een meer mannelijk gekleurde ondernemerswereld.

“Als jonge veertiger met een dochter van zestien, ben ik het gewend om mijn mannetje te staan. Enkele jaren terug deed ik de overstap naar een volledig zelfstandig statuut en vandaag freelance ik voor tal van bedrijven. Ik bied hen administratieve en commerciële ondersteuning waardoor je me best wel een manusje-van-alles mag noemen die met een gezonde ambitie in het leven staat”, zo gaat Isabel Gruwez van start.

Polycaro: “Hoe is Febenat bij jou terecht gekomen?”

”Dankzij mijn uitgebreide netwerk ken ik tal van bedrijven en zo is Herwig Callewier op een dag bij me komen aankloppen. Sommige bedrijvenparken zijn klant bij me en de echtgenote van Herwig is bedrijvenparkmanager in West-Vlaanderen. Zij vond mij de geknipte kandidaat voor de job binnen Febenat en na enkele gesprekken met Herwig waren we beiden volledig overtuigd. Waar Geert Legein een voltijdse functie bekleedde bij Febenat, zal dit nu niet meer het geval zijn.”

“Het meeste werk zoals het opstellen van de technische fiches, het uitwerken van een website, enz. zijn immers reeds uitgevoerd door Geert. De jobinhoud is vandaag meer gericht op administratie, het organiseren van vergaderingen, het opvolgen van de facturatie, het uitsturen van nieuwsbrieven enz. Ervaring kon ik ruim genoeg aantonen dus ons wederzijds akkoord heeft niet lang op zich laten wachten”, vertelt Isabel.

Polycaro: “Welke aspecten van jouw persoonlijkheid zullen van pas komen binnen deze nieuwe functie?”

“Qua persoonlijkheid zou ik mezelf omschrijven als ambitieus, eerlijk, punctueel en ook wel een beetje een controlefreak. Ik regel het graag allemaal zelf. Freelancen is daarvan een logisch gevolg. Het is beslist niet de gemakkelijkste weg, maar je hebt het wel allemaal zelf in handen. Dat boeit me en maakt dat mijn jobinhoud gevarieerd is. Ik pluis ook graag uit hoe een sector nu eigenlijk in elkaar steekt. Ik vind het dan ook super spannend om eraan te beginnen en mijn eigen wind doorheen de natuursteensector te doen waaien. Uiteraard is het daar nu nog veel te vroeg voor, ik moet me eerst volwaardig in het thema kunnen inwerken alvorens te beslissen over welke boeg we het eventueel kunnen gooien.”

Polycaro: “Natuursteen wordt vaak aanzien als een mannelijke sector. Wat boeit je aan deze functie?”

febenat isabel gruwez “Sowieso vind ik het steeds een uitdaging om met een nieuw product aan de slag te gaan. Mijn ex-vriend was actief in de keramische sector. De link met de tegelwereld was dus ergens wel aanwezig. Ook heb ik fotografen en architecten als klant die vaak met natuursteen en natuursteenbedrijven werken die zijn aangesloten bij Febenat. In dat opzicht wist ik van het bestaan van Febenat af, maar veel verder dan dat reikte mijn kennis tot voorheen niet.”

“De functie binnen Febenat biedt meer dan enkel tussen de papieren zitten. Er zal meer moeten gepland en georganiseerd worden en biedt dus meer sociaal contact dan andere klantenopdrachten. Ik ben ook actief binnen de reissector. Organiseren is echt wel mijn ding. Als je je werk graag doet, is dat super motiverend. Als je me vraagt wat ik van natuursteen vind, dan kan ik niet anders dan zeggen dat ik het een ontzettend mooi en levendig materiaal vind.”

Voor mij is natuursteen zelfs een vrouwelijk product. Het zijn immers de vrouwen die in de meeste interieurs de beslissing nemen over stijl, kleur en materialen, toch?

Polycaro: “Geert was directeur. Jij bent coördinator. Waarin ligt het verschil?”

“De term ‘directeur’ vonden ze anno 2017 binnen Febenat een ietwat oubollig woord geworden. Aangezien de jobinhoud vandaag meer zal focussen op administratie en marketing, betreft het meer een coördinerende functie en zal ik vanaf heden (lees: derde trimester 2017) dus Coördinator zijn van Febenat,” lacht Isabel.

Polycaro wenst jou alle succes en een vliegende start toe binnen de boeiende wereld van graniet, basalt, travertijn, zandsteen, marmer, leisteen en vele andere.


Foto’s: Isabel Gruwez