Facebookgroep ‘tegelzettersatelier’ telt 900 leden

Tijden van extreme verplichtingen zoals de gekende “Blijf in uw Kot”-regel, brengen ook nieuwe ideeën en gewoontes met zich mee. Zo zagen we nooit geziene pieken van online-verkeer aller aard en een enorme golf van solidariteit en understanding. Ook het verkeer in de facebookgroep van de tegelzetters, met name het ‘TegelzettersAtelier’, liet interessante gesprekken zien die zelfs zijn sporen zal nalaten bij het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf).

Het WTCB Technisch Comité ‘Harde Muur- en Vloerbekleding’ nam alvast nota van volgende aangesneden interessante onderwerpen:

  • De problematiek rond het stabiel en waterdicht maken van douchebakken en badkuipen (i.s.m. de installateur-loodgieters)
  • De noodzaak van ontkoppelen en dilateren van tegelwerken op vloerverwarming
  • Het vastleggen van snijwerktoleranties rond vloermatkaders, kolommen, waterafvoerputjes, enz.

Deze gespecialiseerde groep die wellicht dit jaar nog de 1000 leden zal overstijgen, werd opgericht door de directeur van BITA (Belgian Innovative Tile Academy) en de Voorzitter van de NITA (Nederlandse Innovatieve Tegel Academie), beiden docentenexperts. Men hoopt in de toekomst nauw samen te kunnen werken met een maximaal erkende binnen- en buitenlandse Wetenschappelijk-technische centra om de informatiehonger van onze tegelzetters tijdig te kunnen stillen, en vooral twijfels bij sommige specifieke uitvoeringen volledig uit te kunnen sluiten.

Alle suggesties zijn welkom op het ‘TegelzettersAtelier’ of rechtstreeks via BITA@BITAcademy.be.

Wordt vervolgd…


Tekst + foto’s: tecno-tile news