De European Innovative Tile Academy kiest voor Vlaamse Voorzitter

Na het geslaagde proefproject ‘BITA’, de Belgische Innovatieve Tegel Academie in 2017, besloten Italië (ITAI), Nederland (NITA) en Tsjechië (CITA) dit voorbeeld te volgen. Pionier Paolo Colombo, voorzitter van de Italiaanse tegelfederatie ASSOPOSA, stond er op het voortouw te nemen om ook op Europees vlak innovatieve opleidingen en workshops te organiseren, specifiek gericht naar instructeurs, docenten en leraars uit andere landen die open staan voor innovatie.

EITA vzw, de Europese Innovatieve Tegel Academie, was geboren. Met zijn maatschappelijke zetel te Zedelgem bij Brugge en zijn gloednieuwe internationale praktijkhogeschool dat in de tegelhoofstad Sassuolo (Modena) gevestigd is, schoot EITA vanaf haar oprichting op 16 januari 2018 pijlsnel uit de startblokken.

EITA wenst enkel met internationale partners te werken die kunnen bijdragen tot een universeel kennisniveau. De bedoeling is om naast doelgerichte opleidingen voor tegelzettersspecialisten, praktische richtlijnen in te plannen die parallel met de Europese Normeringen op hoog niveau gedoceerd kunnen worden.

Wie nieuwsgierig is naar de samenstelling van deze uitermate dynamische Europese Bestuursraad, kan alvast een kijkje nemen op de voorlopige website www.EITA.eu. Erg verrast over de unaniem verkozen voorzitter zal u beslist niet zijn…

Meer info? Mail naar eita@eita.eu.