Del Conca verdubbelt productiecapaciteit in de Verenigde Staten

Gezien de uitstekende resultaten zal de Italiaanse tegelproducent Del Conca, nauwelijks twee jaar na de opening van zijn fabriek in de Verenigde Staten, vroeger dan gepland de productiecapaciteit in Loudon county (Tennessee) verdubbelen. Het nieuws werd bekendgemaakt door Enzo Donald Mularoni, CEO van de Del Conca Group, tijdens de vakbeurs Coverings 2016 in Chigago.

“We zijn trots te mogen aankondigen dat onze verwachtingen ruimschoots  zijn ingelost en bijgevolg onze productielijnen in de VS nu reeds zullen verdubbelen. Daardoor zal de productiecapaciteit aldaar toenemen van bijna 30 miljoen  tot ruim 60 miljoen vierkante meter per jaar”, aldus Enzo Donald Mularoni, CEO van de Del Conca Group. “De contracten met onze leveranciers zijn reeds getekend, en ook nu zal de technologie volledig Italiaans zijn.”

Investering van 30 miljoen dollar

Met deze spectaculaire uitbreiding, die in de tweede helft van 2016 worden gestart en waarvan de productie begin 2017 operationeel zal zijn, is een investering van om en bij de 30 miljoen Amerikaanse dollar gemoeid (zowel voor de werken zelf als voor de aankoop van de Italiaanse technologie).

DEL-CONCA-USA-3

Grootformaat en 20mm dik

Momenteel bestrijkt de Amerikaanse productiesite van Del Conca ruim 297.000m2 maar in de loop van 2016 zal de oppervlakte van he terrein uitbreiden naar net geen 400.000m2. De installatie van extra productielijnen zal resulteren in de aanwerving van 40 nieuwe arbeidskrachten. Dat is bijna de helft van het huidige 85 productiemedewerkers die Del Conca op Amerikaanse bodem heeft rondlopen.

America loves Italian tiles

De nieuwe faciliteiten zullen vooral worden aangewend voor de productie van grootformaattegels en voor Due2, de serie in 20mm dik voor buitentoepassingen die zeer succesvol is op de Amerikaanse markt waar keramisch materiaal steeds meer wordt gezien als een superieur alternatief voor beton en natuursteen.
In 2015 groeide de export van Italiaanse tegels richting de VS met 9,3% in waarde en +12;8% in volume ten opzichte van het jaar voordien. Alles samen goed voor een totale waarde van 572,8 miljoen US dollar.

DEL-CONCA-USA-1