CMS Brembana: betrouwbare partner van wereldspelers

Het Italiaanse CMS Brembana SpA, gevestigd in Zogno, produceert machines en systemen voor de verwerking van composietmaterialen, carbonvezel, aluminium, lichte legeringen, plastic, glas, steen en metalen. Vandaag is CMS uitgegroeid tot marktleider binnen de steenbewerkingsmarkt en is het een betrouwbare technologische partner bij het ontwerpen van unieke oplossingen voor elke behoefte in de wereld van keuken- en wastafelbladen, interieurontwerp, gevels, architectuur en restauratie, grafkunst, beeldhouwkunst en overal waar het gebruik van steen en marmer is vereist.

Marktleider

Ontsproten uit een idee van oprichter Pietro Aceti, maakte CMS Stone Technology naam in de jaren ’80 als eerste fabrikant van een CNC-bewerkingscentrum voor steenbewerking, beter gekend onder de merknaam ‘Brembana Macchine’.

Ondertussen kan CMS terugblikken op meer dan 30 jaar ervaring in de productie van machines voor de verwerking van natuursteen en composiet, en beschikt het bedrijf over een breed scala aan technologische oplossingen voor de steensector: bewerkingscentra met 3/4/5/6 assen, 5-assige CNC brugzaagmachines, CNC-brugzagen gecombineerd met waterjet snijkoppen en waterstraalsnijsystemen.

Afspraak in hal 3 tijdens Marmo-Mac

Tijdens MARMO + MAC 2019 zal CMS zichzelf bevestigen als de absolute protagonist van de beurs met een stand in hal 3 van meer dan 400 m² waar het aanwezig zal zijn met een assortiment machines en innovatieve oplossingen voor de sector.

Bijzonderheden die zullen terug te vinden zijn op de stand van CMS Stone Technology zijn ondermeer:

  • de nieuwe Brembana Venkon-brugzaagmachine met manipulator
  • de Brembana Idroline S waterstraalmachine
  • de Brembana Formax 5-assige brugfreesmachine
  • het automatische magazijn voor de handling en het beheer van platen: SCM Flexstore.

Alle CMS-bewerkingscentra worden tentoongesteld met de nieuwe interface CMS ACTIVE en onderling verbonden via CMS CONNECT, het nieuwe monitoring en preventieve diagnose Industry 4.0 softwarepakket ontwikkeld door CMS.

Nieuwigheden

  1. Brembana Venkon

Een van de nieuwe producten die op de CMS-stand te zien zal zijn, is de nieuwe ‘Brembana Venkon’: een 5-assige CNC-brugzaagmachine met manipulator, Venturi-systeem en draadloze camera op de snijkop. Venkon is een freesmachine die werd gebouwd met de behoeften van de werkplaats in gedachten, en die gebruiksgemak en maximale veelzijdigheid combineert met een beperkt investeringsbudget. Deze machine wordt over het algemeen gebruikt voor het verzagen van natuursteenplaten, keramiek en synthetisch gesteente. Het voert rechte, verticale en schuine snijbewegingen, boor- en profileerhandelingen uit.

natuursteen bewerking machines cms brembana

  1. Brembana Idroline S

De 5-assige waterjet ‘Brembana Idroline S’, met haar nieuwe JD5ax-kop met oneindige rotatieas (C), maakt het mogelijk lagere coniciteitswaarden te bereiken en garandeert een hoge afwerkingskwaliteit en maatnauwkeurigheid.

natuursteen bewerking machines cms brembana

natuursteen bewerking machines cms brembana

Tijdens de beurs zal de Brembana Idroline S getoond worden samen met de elektrische versterker ‘Brembana Greenjet Evo’, die 30% minder stroomverbruik garandeert dan een hydraulische versterker.

natuursteen bewerking machines cms brembana

  1. Brembana Formax

De Brembana Formax CNC-brugzaagmachine, voornamelijk gebruikt voor het zagen van platen en blokken marmer, graniet, natuursteen of composietsteen, is in staat om elk type zaagbewerking (recht of gevormd, verticaal of schuin), 3D-profilering en leegmaken, uit te voeren. Het systeem is uitgerust met een snelle en precieze zwenk- en kantelkop, met een stevige en compacte vork en beweging op recirculerende kogelglijblokken. De Brembana Formax kan bovendien worden uitgerust met een kanteltafel van 3620×2000 mm om de verticale plaatsing van de platen te vergemakkelijken.

natuursteen bewerking machines cms brembana

natuursteen bewerking machines cms brembana

natuursteen bewerking machines cms brembana

  1. SCM Flexstore

Een andere belangrijke innovatie in het CMS Stone Technology-assortiment is het automatische magazijn van ‘SCM Flexstore’ dat een optimaal platenbeheer in middelgrote en grote bedrijven mogelijk maakt. Uitgerust met een hefsysteem (Z-as) en rotatie tot 270 °, maakt dit systeem het mogelijk om de plaatsing van de platen in het magazijn en op de werkende machines te beheren volgens elke behoefte. SCM Flexstore verhoogt de productiviteit en verlaagt de kosten van het magazijnbeheer. Het systeem is geschikt voor platen tot 350 kg met een minimale afmeting van 400 x 2.200 mm en maximaal van 2.200 x 4.200 mm.

The Italian Stone Theater

CMS Stone Technology zal ook deel uitmaken van het speciale project THE ITALIAN STONE THEATRE gewijd aan de ‘Made in Italy’ in Hal 1.

Voor dit project heeft CMS een sculptuur gemaakt in Marmo Orobico, ontworpen door architect Nicolas Bertoux voor de ‘Percorsi d’Arte’ of Kunstroutes. CMS heeft dit kunstwerk kunnen realiseren dankzij haar hoog performante en nauwkeurige waterstraalsnijmachines.

Dankzij het jarenlange leiderschap in het ontwerp en de constructie van steenbewerkingssystemen biedt CMS Stone Technology technische en operationele ervaring aan al haar klanten. CMS is een echte partner die concrete en meetbare voordelen en oplossingen biedt gebaseerd op voortdurende innovatie, betrouwbaarheid en productiviteit.

www.cms.it