CleanMid vloermat van Verimpex in de kijker

De verkoop van deurmatten in België blijft stijgen. En wie Verimpex zegt, zegt vooruitstrevend vakmanschap. Nog voor het een hype was, focuste het bedrijf zich op duurzame vloermatten met een lange levensduur en op een ecologische productie. Al 40 jaar ontwikkelt en produceert Verimpex matten voor binnen en buiten, en zowel voor particuliere als voor professionele projecten. De particuliere verkoop van hun deurmatten zitten momenteel in de lift.

CleanMid: praktisch én mooi

“We merken dat inkommatten momenteel helemaal gangbaar zijn op de Belgische markt”, vertelt verkoopdirecteur Olivier Lefevere. “De systeemmat CleanMid, met een perfecte balans tussen functionaliteit en schoonheid, is ons populairste item. Deze vloermat is sneldrogend en veelzijdig.”

De CleanMid is een sneldrogende en veelzijdige vloermatOlivier Lefevere

Dankzij de unieke samenstelling van technologisch textiel, hoogwaardig aluminium en een veelheid aan mogelijkheden en kleuren voelt de CleanMid zich thuis in elk interieur. Zowel in een woning, winkel of praktijkomgeving schraapt, droogt of borstelt de vloermat alles wat voorbijkomt. De CleanMid is verkrijgbaar in 4 uitvoeringen: Light, Heavy, Compact en Massive.

De CleanMid is standaard uitgewerkt met een vernuftigd aluminium onderbouw die in de Light-versie is opgebouwd met een pvc-verbinding met geluidsdempende werking. Daarnaast is de CleanMid ook in de Heavy-versie verkrijgbaar met kabelverbinding, ideaal voor rollend verkeer en extra vormvastheid! En in de Massive-variant kan de CleanMid zelfs de meest zware lasten onder het rollend materiaal verdragen.

De CleanMid Compact is finaal een extra dunne versie. Perfect voor als de vloermat moet ingewerkt worden bij een beperkte putdiepte, wat vaak voorkomt bij renovaties. Efficiëntie en robuustheid zit hier gebald in een deurmat van amper 9 millimeter hoog. Dit alles maakt van de CleanMid een zeer modulair systeem dat ook herstellingen of aanpassingen eenvoudig toelaat.

verimpex vloermatten

Stijging particuliere verkoop

Mensen kiezen er nu vaker voor om hun geld te investeren in een woning die ze renoveren of verfraaienOlivier Lefevere

“Daarnaast zit de particuliere verkoop bij onze verdelers, ondanks de huidige situatie rond Covid-19, nog het sterkst in de lift”, aldus Olivier. “Mensen kiezen er nu vaker voor om hun geld te investeren in een woning die ze renoveren of verfraaien, omdat reizen of dergelijke zaken nu niet meer hetzelfde is als voordien. Dat verfraaien begint bij hun inkomhal en een kwalitatieve vloermat is daarbij essentieel.”

Bij Verimpex zijn ze overtuigd dat je beter meteen kiest voor een investering, dan voor een snelle kortetermijnoplossing. Die keuze lijkt vaak goedkoper, maar na een aantal jaar ben je aan een nieuwe deurmat toe en kan die schijnbaar goedkope oplossing duurder uitvallen.

Bovendien, is het goed om in de ontwerpfase van een bouw- of renovatieproject al rekening te houden met de deurmat. Verimpex maakt deurmatten op maat en kijkt naar de bestemming en de voorkeur. Zo vormt de mat een gebruiksvriendelijk en esthetisch pareltje in het architecturaal ontwerp, perfect gepersonaliseerd volgens de voorkeuren van de klant.

Blijven vooruitgaan

“We hechten veel belang aan het moderniseren van ons machinepark om zo verder in te zetten op de groei, zowel in het binnen- als buitenland. Deze groei hebben we te danken aan ons toenemend aantal verdelers die daarbij de meest directe schakel vormen met de eindklant”, sluit OIlvier af.


Tekst: Lieselotte Cowie – Foto’s: Verimpex