Cersaie lijkt helemaal klaar voor 34ste editie in BolognaFiere

Met enige fierheid liet de organisatie van Cersaie onlangs weten dat de 156.000m2 beursvloer in BolognaFiere enkele maanden voor de start van 34ste editie (van 26 tot en met 30 september 2016) volledig volgeboekt is. Niet enkel met aanbieders van keramische materialen, maar net als de vorige twee jaren ook met leveranciers uit de natuursteen- en parketwereld.

Tegels en sanitair

De keramische tegelbranche palmt alles bij elkaar 16 paviljoenen in, het aanbod uit de badkamer- en sanitairwereld is netjes verspreid over 4 beurshallen. Voor het derde jaar op rij worden ook aanbieders van parket en natuursteentegels toegelaten. Het feit dat ook hal 22 -exclusief voorbehouden voor deze ‘buitenbeentjes’- volledig uitverkocht is, bewijst de groeiende interesse vanuit die wereld.

Cersaie2

Città della Posa

Voor de vijfde maal op rij wordt op de beursvloer (in paviljoen 49) de nodige ruimte vrijgemaakt voor Città della Posa, waar alles draait om plaatsing. In deze zone zal op 27 en 28 september een workshop worden gehouden door het EUF, het Europese overkoepelende orgaan van nationale tegelzettersfederaties. Twintig vloerders uit verschillende landen zullen demonstreren hoe je dunne keramische XXL platen transporteert, versnijdt, plaatst én onderhoudt. Dit alles onder leiding van voorzitter Peter Goegebeur, de Belg die tevens aan het hoofd staat van de Technische Commissie van EUF.

Seminaries

Op 26, 29 en 30 september wordt op initiatief van de Italiaanse tegelzettersfederatie Assoposa een architecturale constructie bekleed met keramische tegels. Dit om de veelzijdigheid van dit duurzame en flexibele materiaal te illustreren. Tijdens deze drie dagen (telkens in de namiddag) krijgen architecten en ontwerpers de kans om een reeks seminaries over plaatsingstechnieken bij te wonen.