Caesarstone start zoektocht naar een nieuwe CEO

Het Israëlische Caesarstone, toonaangevend fabrikant van kwartsoppervlakken, moet op zoek naar een nieuwe CEO. De huidige, Yosef (Yos) Shiran, had sinds januari 2009 de leiding over het bedrijf maar bood op 23 mei 2016 zijn ontslag aan.

Geschikte opvolger

Shiran, die zevenenhalf jaar de leiding had over het beursgenoteerde productiebedrijf, wil naar eigen zeggen ‘andere interesses nastreven’. Hij blijft wel nog tot en met augustus op post. Caesarstone hoopt tegen die tijd een geschikte opvolger te hebben gevonden.

Caesarstone

Voorrecht

“Het was voor mij een groot voorrecht om in dit bedrijf te kunnen samenwerken met zo’n toegewijde en competente medewerkers, alsook met geëngageerde leveranciers en klanten overal ter wereld”, aldus de afscheidnemende CEO.

“Ik ben het team enorm dankbaar voor het harde werk dat ze elke dag leveren om Caesarstone te doen uitgroeien tot globaal marktleider in aanrechtbladen, met de beste prestaties in de hele industrie.Yos Shiran, CEO Caesarstone

Turbulent jaar

Onder het bewind van Yos Shiran (CEO sinds januari 2009) kon Caesarstone zijn aanwezigheid op de internationale markten danig versterken. In 2015 slaagde hij er ook in het bedrijf zonder al te veel kleerscheuren doorheen een behoorlijk turbulent jaar te loodsen.