Casalgrande Padana valt in de prijzen met ‘Earth by Pininfarina’

Earth by Pininfarina, een unieke tegelcollectie die werd ontwikkeld door het Italiaanse ontwerpbureau  Pininfarina, in partnership met topfabrikant Casalgrande Padana, is onlangs in de prijzen gevallen. De Muuuz Interntional Awards, intussen aan zijn vijfde editie toe, worden op 1 juni jongstleden uitgereikt in Parijs en belonen de meest creatieve, innovatieve producten in de wereld van architectuur en interieurdesign.

casalgrande padana4

Veelzijdige collectie

De jury kreeg maar liefst 2.500 producten uit 15 verschillende landen onder de neus geschoven. De originaliteit van Earth by Pininfarina ligt in de veelzijdigheid van deze designcollectie. Deze laat toe om keramische kwaliteitstegels te combineren met uiterst verfijnde decoratieve sierplinten (listello’s) die meteen doen denken aan deze van gestroomlijnde wagens. Echt verwonderlijk is dat niet, als je weet dat de collectie werd bedacht door het Italiaanse ontwerpbureau Pininfarina dat vooral wereldfaam geniet omwille van zijn legendarische automodellen.

casalgrande padana

De hoogwaardige tegels worden geproduceerd door de Italiaanse fabrikant Casalgrade Padana en vallen op door hun unieke en geavanceerde oppervlaktetextuur wat zorgt voor een krachtig, multi-zintuiglijke effect. Het tegeloppervlak oogt warm en subtiel en wanneer je hetaanraakt, is de micro 3D-structuur op de toplaag heel goed voelbaar.

casalgrande padana2

Dankzij 12 verschillende tinten, 10 listello’s en het feit dat Earth by Pininfarina verkrijgbaar is in zowel kleine als grotere formaten (maximum 60×120 cm), kan de collectie op vele manieren in om het even welke setting worden toegepast.