Feest bij BUZON®: 30 jaar uitmuntende kwaliteit

Toen oprichter Claude Buzon in 1987 zijn eerste tegeldrager op de markt zette, had hij vast nooit gedacht dat 3 decennia later Buzon Pedestal International de grootste Europese fabrikant van verstelbare vloerdragers in polypropyleen zou zijn. Met distributeurs -en dus projecten- over de hele wereld, groeide BUZON® uit tot een onmisbare partner van de innovatieve bouwsector.

Met 30 jaar ervaring op de teller, de constante drive om vernieuwende producten te ontwikkelen, en de recente overname door zoon Laurent en dochter Laure Buzon, was het tijd voor een feestje. Polycaro was er aanwezig, samen met iedereen die Buzon Pedestal International mee de internationale kaart hielp trekken.

Dit artikel verscheen in Polycaro 60

Lees alle artikels van deze editie online

of

PDF downloaden

België mag dan een klein niemendalletje lijken op de wereldkaart, het zet flink de toon als het om architecturale trends gaat. Ook grote fabrikanten binnen de tegelmarkt houden ‘La petite Belgique’ nauwlettend in de gaten. Dat ons land dus meer kan dan hemels gerstenat produceren, werd op 4 november nogmaals in de verf gezet. De Waalse fabrikant Buzon Pedestal International of BPI, beter gekend als BUZON®, wist Herstal wereldwijd op de kaart te zetten met de productie van verstelbare vloerdragers voor alle types terrassen.

Sinds zijn uitvinding in 1987 door Claude Buzon werd de BUZON® vloerdrager steeds verder ontwikkeld om te blijven beantwoorden aan de eisen van de vaklui, en om de ontwerpers van terrassen de kans te geven in volle vrijheid hun projecten uit te werken. Zo zijn de Buzon vloerdragers vandaag verkrijgbaar in 3 types (de BC-serie, de DPH-serie en de PB-serie), naargelang het toepassingsgebied dat de architect of het studiebureau voor ogen heeft.

Uitmuntende kwaliteit en breed toepassingsgebied

Doordat de polypropyleen BUZON® vloerdragers voor terrassen in de hoogte verstelbaar zijn van 11 tot 1030 mm (naargelang van het soort vloerdrager), er op alle steunen een hellingscorrector kan worden aangebracht en het materiaal een onberispelijke weerstand biedt tegen slechte weersomstandigheden en ultraviolet licht, zijn de toepassingsgebieden zeer divers en gaan van dakterrassen, fonteinterrassen, podia, grote tentenvloeren, verhoogde technische vloeren, tot tuinterrassen in tegels, beton, houten planken of stroken composietmateriaal.

Dat kwaliteit niet enkel binnen realisaties onder de kerktoren te vinden is, bewijzen de talloze referenties die Buzon op haar palmares heeft staan: Marina Bay Sands Hotel in Singapore; Zetel van het Europese Parlement te Brussel in België; Nationaal Museum van Tokio in Japon; Universitair Hospitaal van Kansas City in de VS; Universiteit van Denver in Colorado; Disneyland Parijs in Frankrijk, …

Inzetten op innovatie als succesvolle bedrijfsfilosofie

De faam van de BUZON® vloerdragers voor terrassen is het resultaat van een lange ervaring en van de wil om te beantwoorden aan de zeer strikte eisen van architectenbureaus en de vaklui in de sector van de terrasaanleg, én van de huidige technische normen.

Sinds de oprichting heeft ons familiebedrijf steeds meer samenwerkingsverbanden ontwikkeld waardoor we vandaag kunnen rekenen op 25 partners in meer dan 50 landen. Vertrouwen is één van onze kernwaarden en wordt tijdens elke missie versterkt: luisteren naar de klant en elk project met enthousiasme leiden.

“Innovatie is een van Buzon’s motoren, die ons aanmoedigt om steeds meer aangepaste en efficiënte producten te ontwikkelen. Daarbij leggen we specifiek de nadruk op het milieu, inclusief het gebruik van gerecycleerde grondstoffen en het aanbieden van 100% recycleerbare producten. Naast het verminderen van onze ecologische voetafdruk, compenseren we dit ook door bomen in Madagaskar aan te planten. Vandaag zijn we er trots op dat we een CO2-neutrale balans kunnen weergeven”, aldus Claude Buzon.

Wat Buzon drijft

Buzon Pedestal draagt een aantal waarden hoog in het vaandel, en dankt hieraan naar eigen zeggen het succes dat ze vandaag ervaren. Claude Buzon vat samen:

  • Kwaliteit: we hebben bijzondere aandacht voor de kwaliteit van onze diensten, onze producten, de relatie die we hebben met elk van onze klanten maar ook met onze leveranciers.
  • Vertrouwen: het verhaal van Buzon is gebaseerd op het vertrouwen dat onze partners en medewerkers stellen, dankzij de autonomie die we hen in elk project geven.
  • Teamgeest: ons familiebedrijf bevordert teamgeest en solidariteit. Het is dankzij deze samenwerking en de constante steun van elk van onze medewerkers dat we slagen in nieuwe uitdagingen.
  • Ethiek: ethiek heeft een hoge prioriteit voor Buzon. We zorgen ervoor dat iedereen gerespecteerd wordt en dat hun mening wordt overwogen. Daarnaast zijn we ook begaan met onze maatschappelijke betrokkenheid. Daarom zorgen we ervoor dat elk project met respect voor het milieu wordt uitgevoerd.”

Faisons la fête !

Teneinde deze grootse verwezenlijkingen te vieren, vond Buzon dat het tijd was hun succesverhaal te vieren en te delen met iedereen die in hen gelooft. Dat Buzon Pedestal International in 2017 ook 30 kaarsjes mocht uitblazen, vormde dan ook de ideale gelegenheid. Op 4 november ll. was Polycaro op dit charmante feest aanwezig, samen met Buzon’s medewerkers, de 25 Buzon internationale distributeurs en de 7 verkoopagenten verantwoordelijk voor het Franse grondgebied.

De parelmoeren bruiloft werd nog extra versterkt door het feit dat Claude Buzon nu officieel de scepter heeft overhandigd aan zoon Laurent en dochter Laure Buzon. De creatieve geest van vader Claude Buzon draait echter nog steeds op volle toeren, nu hij bezig is een stripverhaal te ontwikkelen die de evolutie van zijn bedrijf in beeld zal brengen. Dat Claude en zijn geesteskind nog niet aan hun proefstuk toe zijn, is hiermee wel duidelijk.


Foto’s: Buzon