Brachot pakt uit met gigantische eyecatcher

Grootste steengalerij van 5.000 m² opent de deuren. Van luxueus marmer over trendy travertin tot een tijdloze graniet of keramische steen en composiet. Bij Brachot-Hermant in Deinze vind je het allemaal. En deze zomer zelfs in een gloednieuw jasje. Brachot-Hermant voerde namelijk een grondige renovatie door.

De eyecatcher? Een imposante Stone Gallery van 5.000 vierkante meter waar klanten, architecten en particulieren naar hartenlust de juiste steen voor hun project kiezen uit het gigantische totaalaanbod natuursteen en blended materials dat Brachot-Hermant te bieden heeft.

De nieuwe toonzaal van Brachot-Hermant in Deinze opent deze zomer de deuren. Er zullen maar liefst 500 soorten materialen te zien zijn in verschillende afwerkingen. Brachot-Hermant heeft heel wat expertise in natuursteen en in blended materials zoals keramiek, terrazzo en composiet aan boord. En dat zullen ze doorheen dit kennis- en belevingscentrum laten zien.

De aandacht voor details en het samenbrengen van natuursteen, keramiek en composiet in de Stone Gallery zijn ongezien in België. En ver daarbuiten. De unieke opstelling van de platen op aangepaste, zwarte staanders wordt gecombineerd met tegelpresentaties en wandbekleding die de verschillende mogelijkheden in toepassingen, afwerkingen en formaten tonen. Het geheel komt perfect tot zijn recht in het strakke interieur met witte muren, grote glaspartijen, aangepaste verlichting en vloerbekleding.

showroom natuursteen brachot deinze

Op de muren tonen foto’s het proces van groeve tot afgewerkte plaat. Het geeft een stimulans aan ideeën en ontwerpen, samen met de aparte ruimtes voor brainstorming, besprekingen en opleidingen. Die bevinden zich zowel in de Stone Gallery omringd door de platen, als er buiten in de burelen. Alles is er op gericht om het de klanten makkelijker te maken. Om hen te informeren, inspireren en om hen een totaalbeleving aan te bieden.

Buitengewoon aanbod

Brachot is thuis in alle soorten steen. Daarbij denken we meteen aan het gigantische aanbod natuursteen. Graniet, marmer, travertin, kalksteen, noem maar op. De blokken of platen worden aangekocht of ontgonnen uit een van de 19 eigen groeves en vervolgens verzaagd in Deinze of op een andere productiesite. De family members van Brachot zijn ruimschoots vertegenwoordigd. Zo vind je Kilkenny Limestone terug in de vloeren van het onthaal en de burelen, de Zuid-Afrikaanse platen van Cameleon aan de gevel, Stoneasy.com in de keramiektegels van het buitenpark, Beltrami met natuursteentegels binnen en buiten, Granitarn in de buitenafwerking, enzovoort.

Ook de blended materials zoals de composiet van Unistone (kwarts) en Unimarble (marmer), Terrazzo en keramiek komen aan bod in de Stone Gallery.

In keramiek stelt Brachot-Hermant het nieuwe gamma Uniceramica in primeur voor. Het zijn onder meer marmer-, travertin-, graniet- en basaltdesigns. De blikvangers wordt ongetwijfeld de Uniceramica Basalto Nero en Grigio, met de looks van een grijze basalt en afgewerkt met de unieke en eigen ontwikkelde Bocciardata-oppervlaktestructuur.

Steen moet je beleven

De ervaring van de klant staat centraal in en rond de vernieuwde toonzaal. Al op de parking maak je kennis met de materialen van Brachot. Letterlijk want je parkeert je wagen op de graniet Rose de la Clarté uit de eigen Franse SAG-groeve. Daarnaast vind je er een buitenpark waar heel wat tegels in natuursteen en keramiek te vinden zijn uit het uitgebreide gamma van Beltrami en Stoneasy.com. Ook de buitenafwerkingen van Granitarn en Larvik Granite zijn er te zien. Materialen uit de eigen groeves in Frankrijk en Noorwegen.

De Stone Gallery is een totaalproject waarin het doel van Brachot is om hun variëteit aan collecties zo dicht mogelijk naar de klanten te brengen en bruggen te bouwen tussen de verschillende subbrands. Klanten maken online eenvoudig een afspraak en worden tijdens hun bezoek begeleid door een expert.

Over Brachot

Brachot ontgint, produceert en distribueert landscape en surface materials in natuursteen en blended materials. Met 19 eigen groeves, 8 productie-eenheden en 15 distributiecentra verspreid over Europa, Afrika en Indië heeft Brachot het hele productieproces in handen. Van ontginnen over verzagen en bewerken tot distributie. Dat creëert eindeloze mogelijkheden voor het produceren van blokken, platen, tegels en accessoires voor binnen- en buitenafwerking in natuursteen en blended materials.

Innovatie kenmerkt Brachot en haar Family Members (Brachot-Hermant, Beltrami, Stoneasy.com, Larvik Granite, Indigra, Kilkenny Limestone en Cameleon). Innoveren in mogelijkheden en toepassingen, maar ook in productie en distributie. Met de nieuwste machines en technieken werkt de hele groep niet alleen sneller, maar ook kwalitatiever en duurzamer. Zo speelt Brachot mee aan de wereldtop.

www.brachot.com