Brachot-Hermant Group wordt eigenaar van vier groeves Tarn

Naast de 13 bestaande groeves in Noorwegen, Zuid-Afrika, Ierland, Portugal en Frankrijk mag de Brachot-Hermant Group zich nu ook als eigenaar erkennen van de vier Tarn groeves gelegen in Zuid-Frankrijk. De vier groeves, onder de noemer LS Granits, ontginnen en verwerken vier alomgekende Tarn granieten waaronder Tarn Clair, Tarn Foncé, Tarn Royal & Tarn Silver-Stone.

Deze natuursteen, met typisch zwart-grijs en wit-gespikkelde look, laat een veelvoud aan toepassingen binnen- en buitenshuis toe, dit voor zowel residentiële als grootschalige bouwkundige projecten. De overname van LS Granite door de Brachot-Hermant Group laat extra investerings- en ontwikkelingsmogelijkheden toe voor de vier steengroeves.

Sinds 2010 is LS Granits actief in de ontginning van Tarn graniet in de vier steengroeves gelegen in het Zuid-Franse Burlats (massief Sidobre tussen Montpellier en Toulouse). De vier types Tarn die er worden ontgonnen zijn de Perle Clair, Perle Foncé, Perle Royal en Tarn Silver-Stone. Deze uiterst vorstbestendige materialen worden voornamelijk gebruikt voor buitentoepassingen en binnenbevloering. De granieten kenmerken zich door een wit-grijs uitzicht met zwarte spikkel.

Verticale integratiestrategie

Door de overname van de Brachot-Hermant Group maken de vier Tarn groeves nu deel uit van een internationale marktspeler in natuursteen, met een grote expertise en knowhow in de ontginning en productie van natuursteen als met jarenlange ervaring in de wereldwijde distributie. De Brachot-Hermant Group zal dan ook alles in het werk zetten om de steengroeves verder te ondersteunen in de ontwikkeling en de exploitatie van de Tarn granieten. De nabijgelegen site in Zuid-Frankrijk (Brachot Sud) laat een directe aansluiting in het logistiek en distributienetwerk van de Brachot-Hermant Group toe.

De overname kadert binnen de verticale integratiestrategie van de Brachot-Hermant Group. Met de komst van de vier nieuwe groeves omvat de groep nu 17 steengroeves. Naast de 4 van LS Granits ontgint, produceert en verdeelt Brachot-Hermant ook de Ierse Blauwe Hardsteen Kilkenny Limestone, de Zuid-Afrikaanse Graniet Nari Black, de Noorse Larvik-granieten, de Franse graniet Rose de la Clarté en de Portugese graniet Blanc Perle. In 2017 versterkte de Brachot-Hermant Group haar distributiepositie door de overname van Beltrami Natural Stone met sites in België, Frankrijk en UK.

Vandaag de dag omvat Brachot-Hermant Group naast de 17 steengroeves ook 11 distributie- en stockagedepots alsook 7 productiesites en dit in maar liefst 3 continenten. Meer dan ooit zet de Brachot-Hermant Groep in op de eigen ontginning, productie en handel van natuursteen.