Brachot-Hermant blijft investeren, ten bate van de klant

Als natuursteenontginner, importeur, producent en groothandel biedt Brachot-Hermant honderden soorten natuursteen aan, in platen en tegels. Ook composietplaten (Unistone® en Unimarble®) en keramische platen en tegels (Uniceramica®) behoren tot het gamma.

“Art by nature”

Brachot-Hermant doet alles zelf: de blokken (uit eigen steengroeves en zagerijen verspreid over de gehele wereld) verwerkt de firma tot semi-afgewerkte platen en tegels.. De collectie bestaat uit graniet, marmer, onyx en kalksteen van overal ter wereld. Elke natuursteenplaat is uniek. We worden rondgeleid langs de pareltjes van de firma, het topgamma, dat apart staat te pronken.

Onyx Orange

De Art by Nature-collectie mag je gerust een kunstwerk van de natuur noemen, aldus marketingverantwoordelijke Christophe De Backer. De ene marmer is de andere niet: kijk maar naar de prachtige kleuren en motieven van Italiaanse Statuario Extra, Pietra Laguna, Titanium Travertin en Pietra de Medici, Braziliaanse Frappuccino, Pakistaanse Onyx Orange, Franse Quatre Saisons Été, Tunesische Sahara Noir, Griekse Striato Olimpo… “Iedere blok en iedere plaat, zelfs binnen één soort, heeft zijn eigen unieke structuur en kleurschakeringen.” Naast de platenvoorraad beschikt Brachot-Hermant over een standaard gamma tegels in diverse types natuursteen, voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Ierse Blauwe Hardsteen

Ook een belangrijk deel van de Brachot-collectie: Ierse Blauwe Hardsteen, één van de kostbaarste nationale rijkdommen van het groene eiland. Een charismatische en veelzijdige steen die zich thuis voelt in elke omgeving, van het Ierse platteland tot downtown Manhattan. Brachot-Hermant  biedt een uitgebreid assortiment platen en tegels aan in Ierse Blauwe Hardsteen, elk afzonderlijk beschikbaar in een aantal uiterst precieze kwaliteitsafwerkingen. Door de verschillende combinaties van kleurschakeringen en afwerkingen krijgt de steen allerlei expressies van kleur en textuur – hij speelt met het licht en wordt complexer met de jaren.

Foto new1

Up-to-date machinepark

“We verwerken dus zelf de grote blokken graniet, marmer, arduin en witsteen uit onze steengroeves tot semi-afgewerkte platen en tegels voor in- en outdoor,” aldus Christophe De Backer. “Natuursteen is met zijn talloze formaten, afwerkingen en uitvoeringen een haast onuitputtelijke bron van inspiratie. Dankzij het continu investeren in het machinepark kan Brachot-Hermant voor elke toepassing een oplossing aanbieden. Zo werd recent geïnvesteerd in een nieuwe machine die ook ondermeer marmers kan afwerken. In totaal kunnen we nu meer dan 20 verschillende oppervlakte-afwerkingen voor in het interieur of buitengebruik, van glanzend gepolijst tot ruw decoratief.” Natuursteen zorgt voor jaren uniek woon- en leefplezier en brengt een stukje natuur naar binnen.

Doordat we werken met de oorspronkelijke blokken kan de architect bij ons steeds de ruwe textuur van het materiaal ontdekken, wat voor hen een absolute meerwaarde is. Die kunnen ze meenemen in de realisatie van hun plannen en biedt ook toegevoegde waarde aan het eigendom.Christophe De Backer, marketingverantwoordelijke Brachot-Hermant

Multiwire

Integrale stock live via APP en website

“Met de nieuwe app (Brachot Hermant Stockfinder), die gratis downloadbaar in de App Store van Apple en in Google Play, swipe je door onze integrale stock. Deze wordt in real time bijgehouden,” aldus Christophe De Backer.” Handig voor wanneer je bij een klant bent of op een werf. Prijzen bekijken en bestellingen plaatsen kan wel enkel met een APP-login. Je kan de APP trouwens zo instellen dat de prijzen niet zichtbaar zijn als je samen met de bouwheer door de voorraad scrollt. Ook technische informatie is beschikbaar. Met één klik is de technische fiche downloadbaar. Via de filter Special Deals ontdekt de klant unieke aanbiedingen aan de scherpste prijzen. Wij maken ons sterk dat de klant voor ieder project de juiste plaat of lot tegels vindt aan een Special Deal prijs. Dit alles geldt overigens ook voor ons aanbod in keramiek of composiet.”

Dezelfde features zijn terug te vinden op de nieuwe website van Brachot-Hermant. Als professionele partner heb je dankzij jouw login op elk moment complete informatie. Ook op vlak van beschikbare voorraden blokken, platen en tegels, én verkoopsprijzen. De voorraad wordt in real time bijgehouden. Net als de promoties en special deals. Zo ben je zeker dat je keuze ook snel leverbaar is. Eenmaal gevonden wat je zocht, bestel je makkelijk online via je professionele login.

Sourcing

We zeiden het al: Brachot-Hermant doet alles… Natuursteen van in de groeve tot bij de verwerker, het is één grote flow voor de Deinse firma, en dat sinds 1901. “Sourcing is uiterst belangrijk voor ons,” zo besluit De Backer. “We hebben zelf vijf groeves in Noorwegen, één in Portugal, drie in Frankrijk, drie in Ierland en één in Zuid-Afrika. Daarnaast reist de directie de wereld af om de mooiste natuurstenen te selecteren.

Al dat materiaal gaat naar één van onze fabrieken: in Indië, Zuid-Afrika, Ierland of België waar ze verder verwerkt worden tot semi-afgewerkte platen en tegels. Om alles vlot te laten verlopen, investeerde Brachot-Hermant enkele maanden geleden in de uitbreiding van de vloot eigen vrachtwagens waarvan de eerste nu geleverd worden.

Met de uitgebreide vrachtwagenvloot, de app, de vernieuwde website en de continue investering in een up-to-date machinepark, wil Brachot-Hermant meer dan ooit dé leverancier zijn van de natuursteensector.