Productiever én veiliger werken? Bosch bewijst dat het kan

Bij het werken met elektrische gereedschappen lopen vakmannen altijd het risico op letsels of blootstelling aan stof of trillingen. Daarom ontwikkelt en produceert Bosch Professional elektrische gereedschappen met geïntegreerde, actieve PROtection-functies: innovatieve gereedschappen die het risico op letsels of ziektes op lange termijn erg verminderen, terwijl ze zelfs onder de zwaarste omstandigheden de beste prestaties leveren.

Uw magazine had een gesprek met Henk Becker, directeur van Robert Bosch Power Tools GmbH, over arbeidsveiligheid en gezondheidsbescherming voor de vakman.

Bosch PROtection staat voor: minder risico's door op sensor gebaseerde technologie die gevaren herkent en uit voorzorg ingrijpt.

“Professionals moeten onder enorme tijdsdruk hoge kwaliteit kunnen leveren. Alleen zo houden zij zich staande tegenover de concurrentie,” aldus Henk Becker, directeur van Robert Bosch Power Tools GmbH. “Tevens spelen arbeidsveiligheid en gezondheidsbescherming een steeds belangrijkere rol. Wij streven er bij Bosch Power Tools naar om de vakman machines te bieden waarmee ze veilig kunnen werken én hun productiviteit in het dagelijks werk aanzienlijk kunnen verhogen.”

Een overzicht van de voordelen van het Bosch PROtection gamma.

Bescherming tegen directe letsels

Boren, slijpen en zagen herbergen onvoorziene risico’s en je hebt een snel reactievermogen nodig om te voorkomen dat je ernstig letsel oploopt. Maar soms kun je gewoon niet snel genoeg reageren. Dan komen onze PROtection-functies in het spel: innovatieve sensortechnologie in combinatie met mechanische en elektronische functies geven je extra veiligheid en controle over je gereedschappen.

bosch power tools protection

1 Kickback Control

Heb je wel eens meegemaakt dat een boor tijdens het werk blijft haken in wapening? KickBack Control zorgt ervoor dat je niet de controle over je gereedschap verliest en beschermt je zo tegen letsel. Je vindt deze functie in veel van onze boorhamers, breekhamers, schuur- en schaafmachines, accuboorhamers, accuschroefboormachines en haakse slijpmachines.

2 Drop Control

Iedereen laat zijn gereedschap wel eens vallen, misschien zelfs terwijl het aan staat. Drop Control stopt de machine direct bij contact met de grond en beschermt je tegen eventueel verder letsel. Drop Control vind je in onze nieuwste haakse slijpmachines.

3 Intelligent Brake System

Het Intelligent Brake System verkort de remtijd met wel 70% – ongeacht olie of stof in de omgeving. Het is te vinden in veel van onze haakse slijpmachines.

bosch power tools protection

4 PROtection Switch

Als er om welke reden dan ook geen druk meer wordt uitgeoefend op de schakelaar, dan schakelt het gereedschap onmiddelijk uit. Je vindt onze PROtection-schakelaars op veel van onze haakse en rechte slijpmachines.

5 Restart Protection

Geen onverwachte starts. Herstartbeveiliging zorgt ervoor dat bij een stroomuitval of wanneer iemand de stekker van je elektrische gereedschap uittrekt, je gereedschap niet automatisch opnieuw start zodra de stroom weer terugkomt. Je vindt deze functie in veel van onze haakse slijpmachines.

6 Rotation Control Clutch

Wanneer een boor vast komt te zitten, kan deze door blijven draaien en de gebruiker verwonden. De overbelastingskoppeling ontkoppelt de voeding en geeft je zo de controle terug. Je vindt deze in veel van onze boor- en breekhamers, boor- en klopboormachines.

Bescherming tegen letsels op lange termijn

Je werk is zwaar, maar het werk kan nog zwaarder zijn voor je lichaam. Voor vermindering van schade op lange termijn door sterke trillingen of stof zijn elektrische gereedschappen van Bosch Professional uitgerust met technologie die je lichaam en gezondheid kan beschermen.

bosch power tools protection

1 Vibration Control

Ervaar hoe het is om te werken zonder snel moe te worden. Je vindt Vibration Control in veel van onze boor- en klopboormachines, haakse slijpmachines, vlakschuurmachines, excenterschuurmachines en reciprozagen.

2 Click & Clean System

Iemand die zichzelf blootstelt aan stof dat kan worden ingeademd, brengt zijn gezondheid in gevaar. Veel van onze elektrische gereedschappen kunnen worden gecombineerd met Bosch Click & Clean-systemen met stofafzuigaccessoires voor een stofvrije werkomgeving.


Meer info?

Meer weten over het PROtection gamma van Bosch Power Tools? Vraag vrijblijvend info over service & toepassingsadvies via:

Tel: 02 588 05 90
E-mail: bosch.pro@be.bosch.com

Bereikbaar:
maandag – vrijdag: 08u00 tot 20u00
zaterdag: 09u00 tot 17u00