Beltrami opent unieke toonzaal voor natuursteenplaten

Natuursteenspecialist Beltrami uit Harelbeke heeft een gloednieuwe en ongezien weidse platenhal gecreëerd voor zijn omvangrijke collectie natuursteenplaten: Stone Gallery. Op een oppervlakte van 3.300 vierkante meter worden vanaf heden ruim 800 verschillende types natuursteenplaten tentoongesteld. Door een uitgekiende inrichting zijn al deze platen bovendien te bewonderen in ideale lichtomstandigheden. Een uniek concept binnen de Benelux en een boost voor de hele natuursteensector.

De nieuwe Stone Gallery ligt in het verlengde van de bestaande toonzaal met buitenpark, op zich ook al ruim 1.600 vierkante meter groot. “Daar voeren we met de klant en/of professional eerst een verkennend gesprek, waarbij we in grote lijnen bepalen naar welke stijl en materialen, voor welke toepassing (tegels voor binnen of buiten, platen voor interieurafwerking en maattegels) en naar welke afwerking de klant of architect op zoek is,” legt General Manager Herwig Callewier uit.

18 maanden studie- en bouwwerk

“Daarna gaan we in de Stone Gallery de natuursteenplaten bekijken en selecteren die het best bij hun keuze aansluiten. Door de schikking van de platen kan men ze zowel van dichtbij als vanop een ruime afstand zien, voelen en bewonderen. Door de imposante glaspartijen in de hal, hebben we er zo voor gezorgd dat er voldoende daglicht naar binnen valt om de platen in de juiste omstandigheden tot hun recht te laten komen.”

In de nieuwe Stone Gallery krijgen zowel populaire, als nieuwe en exclusieve soorten natuursteenplaten de nodige ruimte en aandacht. Naast de klassieke marmers, donkere granieten en tijdloze kalkstenen kan men er ook eyecatchers als Fior di Bosco, Breccia Imperiale, Sahara Noir, Travertino Nero, Breccia Medicea, Invisible Grey-Gold, Breccia Rosso of Eclipsa Bianca van dichtbij bewonderen, voelen, vergelijken en selecteren.

De bouw van de Stone Gallery vergde maar liefst achttien maanden studie, sloopwerk, bouwen en inrichten, en werd op 26 en 27 mei officieel ingehuldigd voor het publiek. Buiten bevindt zich ook nog een tuinpark waar diverse natuursteentegels voor buitenhuistoepassingen (als terras, oprit/wandbekleding, etc.) worden tentoon gesteld.

Innovatief

Bij Beltrami is men continu op zoek naar nieuwe materialen, bijzondere formaten, originele afwerkingen en speciale toepassingen. Dit innovatief karakter, de jarenlange ervaring, het deskundig advies en aandacht voor duurzaam ondernemen vormen de basis voor een succesvolle onderneming.

Sinds november 2017 maakt het bedrijf overigens deel uit van de groep Brachot-Hermant, die vooral sterk is in de ontginning en productie van natuursteen(platen), terwijl Beltrami zelf zich eerder toelegt op high-end, exclusieve en trendgebonden natuursteenplaten én ook  een ruim en gevarieerd aanbod natuursteentegels voor binnen en buiten voorstelt. De groep Brachot-Hermant beschikt bovendien over eigen steengroeves in Ierland, Noorwegen, Frankrijk, Portugal en Zuid-Afrika.

U kan de Stone Gallery bezoeken in de Venetiëlaan 22 te Harelbeke.