Belg vertegenwoordigt Europa binnen Marble Institute of America

De komende vijf jaar zal Herwig Callewier (Beltrami) als vertegenwoordiger voor Europa zetelen in de dertienkoppige Raad van Bestuur van de MIA, het Marble Institute of America, dat één van de oudste en tegelijk meest gerespecteerde natuursteenfederaties ter wereld is.

Dit keer geen Italiaan

De Belg werd reeds in november vorig jaar door de leden van MIA gekozen maar pas op 16 januari jongstleden bekrachtigd in zijn mandaat als nieuwe Board Member. Meestal is deze vertegenwoordiging weggelegd voor een Italiaan, maar toen Callewier vorig jaar de vraag werd gesteld, moest de zaakvoerder van natuursteengroothandel Beltrami in Harelbeke (dat trouwens al heel lang lid is van MIA) daar niet lang over nadenken.

Beltrami

Ook Febenat en WONASA

In januari 2015 werd Herwig Callewier voorzitter van Febenat, de Benelux-federatie van natuursteenimporteurs en –groothandels, een functie die hij vandaag nog steeds bekleedt. Voorheen zetelde onze landgenoot in het bestuur van WONASA, de World Natural Stone Association. De (Belgische en internationale) natuursteensector kent hem dan ook als één van de grote pleitbezorgers voor meer marketing rond en promotie van natuursteen.