Verslag van het high-tech bedrijfsbezoek aan Laminam

Wie een afspraak wenst met een tegelfabrikant om hem zijn fabricatiegeheimen prijs te laten geven, is eraan voor de moeite. Hier is meer daadkracht voor nodig. Alleen zij die al wat bewezen hebben in de boeiende wereld van harde wand- en vloerbekleding maken kans om te ontdekken hoe een eindproduct letterlijk van de band rolt.

Hoofdredacteur Lies Paelinck was, samen met een gedreven groep BITA-leden, alvast geprivilegieerd om op uitnodiging van Covarte met volle teugen te mogen genieten van een exclusieve Italiaanse high-tech XXL-wandeling doorheen de productiesite van Laminam.

Specialist ter zake

Dat grootformaattegels, ook wel Giant Slabs genoemd, pas de laatste jaren een gevoelige boost kennen, zullen menig tegelzetters wel weten. De vraag naar XXL-plaatsingsspecialisten is de laatste decennia verdriedubbeld. De mogelijkheid tot het -neutraal- volgen van specifieke opleidingen en workshops is dan ook nog te klein in verhouding met de XXL-evolutie. Op de keramiekbeurs Cevisama 2018 in Valencia spotten we zelfs al XXXL’s van het formaat 4800 mm x 1600mm x 6mm! Doch wij zijn er voorzichtig van overtuigd dat de formaten van de ‘slabs’ 1000mm x 3000mm en 3200mm x 1600mm de meest populaire grote keramiekplaten van de nabije toekomst zullen worden.

Specialist ter zake Thomas Coeck van Covarte, die op 15 februari een fabrieksbezoek bij Laminam organiseerde, kan dit beamen. Een delegatie van BITA (Belgian Innovative Tile Academy) was uitgenodigd om bij deze tegelreus een kijkje te gaan nemen.

Fabrieksbezoek à la carte

Onze sympathieke Italiaanse partners zijn niet alleen bekend om hun uitmuntende gastronomie. Als je de afrit van Modena Nord neemt, wordt al snel duidelijk dat je het mekka van de keramiek nadert. Vooral bij het binnenrijden van Sassuolo kleeft, op enkele lijmfabrikanten na, de ene keramiekfabriek als het ware tegen de andere. Wij hadden echter het privilege om een uitschieter met een boeiende geschiedenisachtergrond te mogen bezoeken: Laminam.

De eerste indruk is impressionant: de imposante geautomatiseerde productiehal ligt er immers onwaarschijnlijk proper bij en er valt bovendien amper een handvol arbeiders tussen de futuristische installaties te bespeuren. Computergestuurde machines doen er namelijk het werk in hun eentje. Dat gaat van het mengen van de grondstoffen voor de barbotine tot stockage van het eindproduct.

De rondleiding werd begeleid door technische adviseurs die de XXL-specialisten van BITA, als kers op de taart, lieten proeven van enkele speciale snijtechnieken. Een breekmesje voor het doorsnijden van de glasvezelversterking van een passtuk is vanaf nu overbodig! Een al even interessant gegeven is dat kruiselings verlijmen voor grote tegelpanelen uit den boze is. Hiermee ondersteunt topspecialist Laminam de visie van EITA (European Innovative Tile Academy) en zijn internationale collega’s, waarbij het een parallelle verlijmingstechniek adviseert voor het bekomen van een optimaal contactoppervlak tussen de ondergrond en de tegellegzijde.

Dikkere platen

Keramische giant platen worden met succes ingezet voor de meest delicate toepassingen. Ze verzekeren immers maximale hygiëne en beantwoorden aan de hoogste prestatievereisten. Het esthetische karakter en de gigantische afmeting van de slabs bieden daarenboven een belangrijk architecturaal voordeel.

Keramisch plaatmateriaal is meestal bijzonder dun, maar kan evenzeer geproduceerd worden in diktes van meer dan 10mm. Een voorbeeld hiervan vinden we terug bij grootformaatpionier Laminam.

Hun keramische platen in formaat 1620mm x 3240mm worden onder gigantisch hoge druk gewalst op 12mm. Ze zijn naast specifieke buitentoepassingen vooral ontworpen voor de wereld van de binnenhuisinrichting waarbij men de slabs terugvindt als tafelblad, krasarm keukenblad of als werktablet in de badkamer.

De dunnere versies kunnen in hetzelfde type (kleur, structuur, …) toegepast worden als bekleding voor dagkanten, deuren, schuiven, figuratief tegelwerk, en alles wat je daarbij nog kan bedenken. Ook hun dikkere broers laten zich gemakkelijk bewerken, mits het juiste gereedschap wordt gebruikt of de nodige machines ter beschikking zijn.

Covarte, actief in de verdeling, bewerking en fijnafwerking van grootformaat keramisch platenmateriaal, heeft belangrijke troeven in handen om deze theorie in praktijk om te zetten. Het bedrijf beschikt namelijk over een gloednieuw innovatief machinepark om boorgaten, frees- en aftopwerk, verstekken, speciale afboordingen, inwerken van massieve logo’s enz. op maat en met uiterste precisie af te werken. Dit laatste kan u met uw eigen ogen bewonderen bij een volgend fabrieksbezoek, maar dit keer in ons eigene Belgenland…


Foto’s: tileXpert