Terras check! Maar zorg je ook dat het regenwater weg kan?

Door de zachte temperaturen en de winter die we bijna niet hebben gehad, kunnen de buitenwerkzaamheden sneller hervat worden. De projecten voor nieuwe terrassen kunnen vroeger van start gaan.

Naast het plaatsen van mooie terrastegels is een degelijke terrasafwatering ook een belangrijk aspect. Afvoergoten vangen niet alleen hemel- en kuiswater op, maar ze zorgen ook voor een stijlvolle overgang tussen de verschillende structuren en verhardingen in de moderne tuin: blauwe steen, graniet, kleiklinkers, graspartijen, grind.

Afvoergoten en afvoerputten zijn er in alle maten, vormen en kleuren. Vandaag zetten wij 3 producten in de kijker die jouw terrasrealisaties een extra toets geven.

Discreet en stijlvol: Euroline Discreet Inox

Met Euroline Discreet Inox is aan de oppervlakte slechts een fijne sleuf zichtbaar. De gootlijn kan zonder breekwerk ingebouwd worden tegen een bestaand terras, maar kan ook perfect centraal liggen in een nieuw terras. Om de plaatsing te vergemakkelijken, biedt ACO ook bijpassende hoekelementen aan. Deze zorgen ervoor dat de discrete afwatering mooi kan doorlopen rondom het terras, de woning of het buitenzwembad.

Het handige toegangsluik maakt de discrete sleufgoot niet minder onderhoudsvriendelijk. Het deksel van het toegangsluik houdt bovendien rekening met esthetische keuzes. Je kiest voor de volle afdekking of je draait het deksel om en betegelt het met de gekozen verharding.

Functioneel, duurzaam én kunstig mooi : Euroline Voronoï

Zoek je een afvoergoot voor een oprit, parking of plaats toegankelijk voor personenwagens, dan raden we een gietijzeren rooster aan. De traditionele uitvoering van ACO heeft een golvende lijn die zich op de roosters doortrekt. Of kies voor de nieuwste variant Euroline Voronoï dat een natuurlijke uitstraling heeft. Dit rooster werd in samenwerking met een designer ontwikkeld. Het motief doet denken aan de vlekken op de vacht van een giraf of de vleugels van een libel.

Weet wel dat gietijzer initieel zwartgrijs is en na verloop van tijd een oxidatielaag krijgt, zeker op die plaatsen waar er geen wagens rijden. Dat is een volledig natuurlijk beschermend proces, wat het rooster een authentieke en natuurlijke roesttint geeft.

De betegelbare Bluestone versmelt zich met het terras

Werd het terras aangelegd met natuursteen en ligt er een discrete sleufgoot langs? Kies dan voor een afvoerputje met ditzelfde sleufdesign. De esthetische Bluestone Inox van ACO is een kunststof afvoerput en heeft een opzetstuk uit inox. Dit kan je betegelen met een terrastegel en makkelijk integreren in het voegpatroon van het terras.


Doe nog meer ideeën op voor de buitenaanleg via www.acogarden.be

Bedrijf: Aco