51ste editie van Marmomacc laat groei zien over de ganse lijn

Met een sterk rapport over de hele lijn (zowel in aantal exposanten, vierkante meters én bezoekers) kan de organisatie van Marmomacc tevreden terugblikken op de 51ste editie van de jaarlijkse natuursteenvakbeurs in het Italiaanse Verona.De crisis van de voorbije jaren lijkt stilaan volledig uitgezweet.

Nieuwe records

Maurizio Danese, president van Veronafiere (het gigantische beurscomplex waar Marmomacc jaarlijks z’n tenten opslaat) kon na afloop zijn geluk niet op: “Deze 51ste edtie was goed voor enkele nieuwe records, te beginnen met 10% meer exposanten wat resulteerde in een totaal van 1.650 deelnemende bedrijven uit 53 landen. Aan bezoekerszijde registreerden we 67.000 professionelen die maar liefst 146 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigden.”

Internationale status

De stijging in aantal exposanten zorgde er dan weer voor dat de uitgebreide beursoppervlakte van ruim 80.000 vierkante meter (4% meer dan in 2015) volledig uitverkocht was.

Wat de organisatie meteen opviel en uiteraard ook tevreden stelt is de groeiende aanwezigheid van buitenlandse bezoekers (+5%, goed voor 60% van het totaal), wat erop wijst dat de internationale status van Marmomacc nog elk jaar toeneemt. Duitsland, de Verenigde Staten en Spanje bevestigen dit jaar als belangrijkste landen. Maar vooral de sterke stijging van bezoekers uit China (+45%!) en Groot-Brittannië (+11%) springen in het oog.

De 52ste editie van Marmomacc zal plaatsvinden van 24 tot en met 27 september 2017.

Marmomacc