Pininfarina ontwerpt tegelsysteem samen met Casalgrande Padana

De wereldvermaarde Italiaanse tegelfabrikant Casalgrande Padana kondigde onlangs twee belangrijke nieuwigheden aan: EARTH by Pininfarina en Ceramic Crown by Daniel Libeskind.

EARTH by Pininfarina

EARTH by Pininfarina is het eerste tegelsysteem ontworpen door Pininfarina, een wereldvermaard Italiaans ontwerpbureau en producent van autocarrosserieën. Vakmanschap en elegantie worden er geïntegreerd in een industrieel design tot een innovatieve en veelzijdige collectie met een unieke stijl. EARTH by Pininfarina is een unieke collectie met een onderscheidend karakter geboren uit de combinatie van Casalgrande Padana’s knowhow en Pininfarina creativiteit.

De originaliteit van dit project ligt in de enorme veelzijdigheid waarin tegels – wiens verfijnde design garant staan voor luxe en charme – gecombineerd worden tot decors geïnspireerd op de automotive wereld.

Ceramic Crown by Daniel Libeskind

Ceramic Crown by Daniel Libeskind is dan weer een kunstwerk op de Dinazzano-rotonde, op het kruispunt van Casalgrande-Sassuolo. De Kroon is een spectaculaire nieuwe landmark die verder bouwt op de beroemde Casalgrande Ceramic Cloud, het eerste Italiaanse kunstwerk van de Japanse meester Kengo.

Bedacht als een geventileerde gevel verankerd aan een zeer slanke, gladde staalconstructie, is The Crown voorbestemd om een nieuwe architecturale benchmark te worden in het gebied rond het Casalgrande Padana hoofdkwartier.

Meer info op www.casalgrandepadana.com