10de Open Wervendag is hét visitekaartje van Belgisch bouwvernuft

Op zondag 22 mei vindt voor de 10de opeenvolgende keer één van de jaarlijkse topevenementen van de bouwsector plaats: Open Wervendag. Bijna 200 bouwbedrijven zullen in heel het land hun vooruitstrevende bouwprojecten aan het grote publiek tonen onder de slogan “Ook zot van de bouw?”. Tijdens het evenement krijgen bezoekers de kans om zelf de meest spectaculaire werven en de meest geavanceerde bouwtechnieken te ontdekken.

Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: “Onze bedrijven evolueren met een ongeziene snelheid. Zij passen constant nieuwe technieken toe. Dit bouwvernuft laat toe duurzamer, kwalitatiever en ook sneller te bouwen.”

Wij zijn trots op de innovatieve manier waarop onze bedrijven bouwen en tonen dit ook heel graag aan het grote publiek.”Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder Confederatie Bouw

Divers aanbod

Dit is ondertussen al de tiende editie van Open Wervendag, die mag gezien worden als het visitekaartje van de Belgische bouwsector. Het aanbod is zoals altijd zeer divers: van energieneutrale gebouwen tot megagrote infrastructuurprojecten met nieuwe stations, tunnels en fietspaden, voetbalstadions, watersportinfrastructuur, baggeractiviteiten, ultramoderne ziekenhuizen en woonzorgcentra van de toekomst, scholen van morgen, cultuur- en nieuwe themaparken,  markante iconische gebouwen, restauraties van historische gebouwen en erfgoed, maar ook veel aandacht voor energiezuinig en duurzaam (ver)bouwen.

De rode draad doorheen heel het aanbod blijft de focus op kwalitatieve duurzaamheid, het hoogtechnologische karakter en de enorme dynamiek die uitgaat van alle projecten. Onze gebouwen, infrastructuur en huisvesting worden architectonische blikvangers en een uithangbord voor het vernuft en de creativiteit die de Belgische bouw typeert.

Belangrijke werkgever

Om deze dynamiek en innovatie levend te houden, wil de bouwsector het nodige talent aantrekken. En daarmee belanden we bij een ander aspect van Open Wervendag: het is een gelegenheid om het brede publiek eraan te herinneren dat de bouwsector zelfs in crisistijd één van de belangrijkste werkgevers van het land is. De bouw biedt ook een grote verscheidenheid aan jobs: van arbeiders tot ingenieurs, van werfleiders tot calculators en projectverantwoordelijken, maar ook topografen, geologen, juristen, commercieel talent en specialisten in de nieuwe duurzame technieken.

Vorig jaar bezochten niet minder dan 75.000 bezoekers één of meerdere werven. Ook “Zot van de bouw”? Kom dan naar Open Wervendag en ontdek op zondag 22 mei wat de bouwsector anno 2016 in petto heeft! De details van alle deelnemende werven en bouwbedrijven vindt u op www.openwervendag.be